KPT Sim Coaching

Koncepció

Az alapvető koncepció az iRacingben rejlő lehetőségek hasznosítása révén jött létre. Gazdasági szempontból jelentősen kedvezőbb mint egy valós teszt. Időben szabadon választott, ezért mind munkával, mind az iskolai kötelezettségekkel maximálisan összeegyeztethető.

A szimulátoros coaching révén korszerű eszközökkel lehetőség nyílik arra, hogy virtuális tesztkörnyezetben szimuláljuk versenyautók üzemeltetését, a versenyhétvégék lebonyolítását, gyakoroljuk a beállítások elméletét vagy vezetéstechnikai technikákat.

Készségfejlesztés

Az iRacing és egy felkészült instruktor segítségével, kidolgozott módszertant követve különböző készségek fejlesztésére nyílik lehetőség.

 

 • Pályaismeret, referencia pontok, track notes (pályarajz jegyzetek) alapvető felépítése, megértése, a benne rejlő lehetőségek maximális előnnyé kovácsolása. Versenyzők tanítása és rávezetése annak megírására, hogy a versenypályán már önállóan készítsék.
 • Telemetria – a gyorsabb körök futásának bibliája. Elengedhetetlen minden szempontból, úgy mint idő és körök megtakarítása a valósághoz képest, hogy gyorsabbak legyünk. Segít megérteni, hogy mi működik és mi nem, különböző vezetéstechnikai trükköket lehet idő alapon összehasonlítani, illetve rengeteg információt kapunk arról, hogy ki, hol, és miért gyorsabb nálunk. A valóságban a legfontosabb eszköze az elemzésnek, briefingeknek és egy pilóta jellemzésének.

Előnyök

A szimulátorok professzionális használata manapság bőven túlmutat a játék fogalmán.

Valós fejlesztőeszközként racionális, idő- és költséghatékony alternatívát nyújt főleg abban az esetben, amikor időjárási vagy más okokból nincs reális lehetőség valós pályateszteket bonyolítani.

 

 • Teljes képet kaphatunk arról, hogy mely terület az amin a legtöbbet kell dolgozni!
 • Fejleszti a koncentrációt, stressz kezelést, race craftot.
 • Fejleszti és segít megérteni a mérnökkel történő munkát és annak fontosságát.

Elérhető, hogy a versenyző önállóan fel tud készülni egy ismeretlen pályára. Elengedhetetlen ismeretekkel bővül a tudása.

 • Egyedülálló heti program-koncepció, a fejlődésre és oktatásra szánt idő optimalizálása. Segít egy versenyhétvége felépítésének szimulációjában.
 • Minden alkalommal Kiss Pál Tamás futja a referencia kört, megadja a körülményeket, amiben a versenyzőnek a maximumot kell nyújtania,
 • Felépített program amelyben az első alkalom egy szintfelmérő, ennek eredményétől függően testre szabott területre koncentrálunk.
 • AIM telemetriai szoftver használata (FIA Formula 4 is ezt használja, korábban a Formula Renault 2.0 és sok más versenysorozat eszköze).

Alap csomag

Hatékony megoldás azoknak, akik a szimulátoros költségeket alacsonyan tartanák és csak a telemetriai oktatást igénylik.

Heti 2 alkalommal elküldött adatok elemzése, kiértékelése majd alkalmanként 1 órás online meeting formájában közös értékelés, oktatás.

1. alkalom: nyers tempó és vezetés elemzése, kritikus pontok kijelölése, munka megfogalmazása és elvárások közlése. Ezen a ponton a referencia idő és szellemautó, és annak replay felvétele átadásra kerül.

2. alkalom: ismételt elemzés, fejlődés értékelése és hiányosságok definiálása, házi feladat kiosztása.

Lebonyolítás

Hétfő: reggel a heti program információinak átadása emailben
Kedd: délután első online meeting
Csütörtök: délután második online meeting

Előre elküldött pálya/autó/feltételek, szabályok és beállítások a tökéletes átláthatóság és az egyenlő feltételek miatt!

  Exkluzív csomag

  Heti 3 alkalommal online session, alkalmanként 1-1,5 óra időtartamban.

  1. alkalom: Track notes és referencia pontok átbeszélése, telemetriai tanácsok (pl.: megfelelő és elvárt fék görbe bemutatása kritikus pontokon stb.), track walk szimulációja driver coach segítségével, a jegyzet átadása, amelynek 1/3 része kitöltött, a másik 2/3 kitöltése házi feladat a 2. alkalomra.

  2. alkalom: futott körök elemzése, telemetria által értékelés. Ezen a ponton a referencia idő és szellemautó, és annak replay felvétele átadásra kerül. Teljes track note átadása.

  3. alkalom: rövid adatelemzés (15-30 perc) Versenyszimuláció futása (20 kör, koncentráció, stratégiai gondolkodás, konstans teljesítménykényszer)

  4. alkalom: heti teljesítmény értékelés (pozitív szempontok és azok listája, amiken fejleszteni szükséges – 1 oldal)

  Lebonyolítás

  Hétfő: a heti program információinak átadása emailben, első alkalom programja
  Szerda: délután 2. online meeting
  Vasárnap: délelőtt a 3. pontban leírt menetrend. Este 8-ig a heti teljesítmény értékelésének a megküldése.

  Előre elküldött pálya/autó/feltételek, szabályok és beállítások a tökéletes átláthatóság és az egyenlő feltételek miatt!

   

  A szimulátoron túl

  Partnereink

  KÉRDÉSE VAN?