Az abroncsokkal küzdött Molnár Martin a Champions of the Future sorozat önálló nyitófutamán, a Winter Seriesen az olaszországi Franciacortában. Az időmérő a teljes OKJ-mezőny számára kaotikusan alakult, ami után Martin az előfutamok során több helyet javított. A Super Heaten érte el a legjobb eredményét, ahol hatodik lett. A döntőre azonban a tapadása és a lendülete is elfogyott.

A Champions of the Future-sorozat idén a Winter Series versennyel indult. Mivel a WSK-sorozatban ezen a hétvégén szünet volt, gyakorlatilag mindenki rajthoz állt, aki az OKJ-kategóriában számít.

Az 56 fős mezőny időmérője kaotikusan alakult, mindenki az utolsó pillanatig kivárt, így inkább a szerencsés helyezkedés, mint a tempó döntött. Martin az időmérő csoportjában 12., összesítettben 23. lett.

A három előfutam során egy, négy, illetve két pozíciót javítva Martin a 12. helyre jött fel. Ehhez azonban nagyon komoly teljesítmény kellett a fiatal versenyzőtől és a csapattól is. A szabadedzéseken még meglévő tempója ugyanis a hétvégére kapott versenygumikkal eltűnt. Az Energy Corse csapat – amelynek a színeiben Martin most indult először – mindent megtett, vázat, kipufogót, motort cserélt, de a tempó csak nem lett meg.

A Super Heatre Martin két új gumit kapott, amellyel ugrásszerűen javult a tempója és a hatodik helyen végzett. A döntőre négy új gumit szereltek fel, ezeken az előfutamokhoz hasonlóan nem volt meg a tempója. Egy kicsit túlerőltette őket és hibázott is, így végül a 19. helyezést érte el.

„Nehéz hétvégénk volt – mondta Molnár Martin. – A szabadedzéseken még jó volt a tempóm, de az időmérőre elveszett. A csapat mindent megpróbált, de úgy tűnik, hogy a guminak nem volt meg a tapadása. Valószínűleg egy régebbi gyártású szettet kaptunk.”

„A Super Heat volt a legjobb. Ott a páros oldalról rajtoltam. Ez a sor veszített pár pozíciót, de sikerült a hatodik helyre visszakapaszkodnom. A döntőben már a rajt után éreztem, hogy nincs tempóm, aztán egy előzésnél rossz döntést hoztam, kisodródtam a poros ívre, amivel több helyet buktam. Tanulságos hétvége volt, remélem, hogy a következő hétvégén, a WSK Super Master Series harmadik futamán jobb eredményt tudok elérni.”