Portugáliában folytatódik az EnduroGP-világbajnokság idei szezonja, amelyen az elmúlt hónapok orvosi kezelései után Szőke Márk ismét rajthoz áll az Enduro Team Hungary színeiben. Zsigovits Norbert közben az osztrák enduro-bajnokságban versenyzett és a bajnoki címért is küzdve végül a 3. helyen zárt az összetettben.   

Hosszú szünet után a jövő hétvégén, 2021. október 9-10-én folytatódik a FIM Borilli EnduroGP-világbajnokság idei szezonja az eredetileg tervezett németországi forduló helyett Portugáliában, Santiago do Cacem térségében. Az Enduro Team Hungary ismét két versenyzővel, a svédországi forduló során Open 4S világkupa-futamot nyerő Zsigovits Norberttel és az Open 2S kategóriában versenyző Szőke Márkkal áll rajthoz.

Szőke Márk eddig az edolói forduló során versenyzett a csapat színeiben, akkor két 4. helyet ért el, de egy korábbi lábtörése miatt Észtországban és Svédországban nem tudta vállalni az indulást. Az elmúlt három hónap során a Fit4Race és a Fájdalom Ambulancia szakembereinek segítségével gyógykezeléseken és rehabilitációs programon vett részt, amelynek eredményeként megkapta az orvosi engedélyt a versenyzésre.

„A magyar endurocross-bajnokság béri fordulóján túl nagy lendülettel mentem neki egy fának. Ugyan nem estem el, csak érintőre vettem a lábammal, de olyan nagy lendülettel érkeztem, hogy egyből eltörte a sípcsontomat. Sikerült megnyernem a versenyt, de egyből a mentőkhöz mentem. Mentálisan megroppantam attól, hogy mi történt velem, de még aznap este eldöntöttem, hogy hét hétre rá én akkor is részt fogok venni az első EnduroGP-versenyünkön. A 4. lettem a kategóriámban, de négy héttel később, az észt és a svéd verseny előtt még mindig olyan fájdalmaim voltak, hogy úgy döntöttem, nem tudom megcsinálni egymás után a két versenyt. Inkább pihentem és újult erővel elkezdtem a felkészülést. Köszönöm a MOTAM-nak, a Fit4Race-nek és a Fájdalom Ambulanciának, hogy gyógytornázok és fejlesztő gyakorlatokat végzek, szakemberek foglalkoznak a lábammal, ami nagyon fontos.”

Zsigovits Norbert az osztrák bajnokságban lett dobogós

Miközben Szőke Márk az elmúlt heteket a gyógyulásra fordította, Zsigovits Norbert folytatta a versenyzést az Enduro Öm Junior, vagyis az osztrák bajnokság junior kategóriájában, ahol az előző világkupa-verseny óta négy alkalommal, összesen hat hétvégén állt rajthoz.

Az osztrák mezőnyben Zsigovits Norbert további két győzelmet ért el, átmenetileg átvette az összetett pontverseny vezetését is, végül a 3. helyet szerezte meg, és egy hazai, Tamásiban megrendezett versennyel együtt melegített a világkupa utolsó két fordulójára, Portugáliában és Franciaországban.

„A harmadik helyen zártam az osztrák bajnokságot, amivel nem vagyok elégedett, hiszen nem ezért az eredményért küzdöttem. Sajnos a bajnokság második felében lévő endurokrossz futamok nagyon nem jól sikerültek. Idén nem annyira hoztak lázba a kétórás futamok, lehet, hogy ez is volt az oka annak, hogy ezek a versenyek nem alakultak jól. Jövőre is szeretnék Ausztriában versenyezni és a felnőtt bajnoki címért harcba szállni” – nyilatkozta Zsigovits Norbert.

galéria