Vida Benedek pályafutása

Vida Benedek (2006) gyakorlatilag beleszületett az autóversenyzés világába, édesapja, Vida Zoltán korábban a nemzetközi szinten is sikeres Főnix Motorsport szerelője volt. Benedek hétévesen ült először gokartba, megtetszett neki, hogy gyorsan és csúsztatva irányíthatta a gépet, és édesapja mentorálásával elsajátította a versenyszerű gokartozás fortélyait.

Hobbi szintű versenyzés után 2015-ben elnyerte a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Országos Amatőr Gokart Bajnokság részeként megrendezett Hobby Cart Kupában a „Jövő reménysége” díjat, majd 2016-ban megszerezte a bajnoki címet és az „Év versenyzője”, valamint az „Év edzésmenője” különdíjakat is. Kezdeti sikerei után versenygokarttal is tapasztalatokra tett szert, félórányi gyakorlás után edzőmotorral, használt gumikkal is megközelítette a pole pozíciós köridőt.

Beni 2017-ben győzött a hazai Gokart Talent Cup (GTC) nagypályás, amatőr versenysorozat Rotax Minimax kategóriájában, majd fedett pályás bérgokart versenyek révén ért el újabb bajnoki címet. A következő évben ismét a GTC-ben, de már a Rotax Junior kategóriában állt rajthoz, a magasabb géposztályban is bajnok lett.

Csapatváltás után 2019-ben az egykori Forma-1-es futamgyőztes, Ralf Schumacher új gokartmárkájának hazai képviselőjeként a GTC Rotax Junior kategóriájában, a bajnoki cím mellett alkalomszerűen a Gokart Országos Bajnokság futamain is elindult, pole pozíciót szerzett és az év végén tesztlehetőséget kapott egy Formula-Renault típusú versenyautóval.

A 2019-es év meghozta a nemzetközi bemutatkozást is: Beni elindult a nagy hagyományokkal rendelkező Rotax Grand Festivalon, ahol újoncként az abszolút 2. helyet szerezte meg, majd az FIA Central European Zone utolsó fordulóján szintén abszolút 2. helyezett lett. Teljesítményét látva megkereste őt az európai szinten is jegyzett KSB Racing Team, amelynek színeiben 2020-tól a Central European Rotax Max Challenge-ben, 2021-től pedig a Rotax Max Euro Trophy mezőnyében is versenyez. Első évében a juniorok között bronzérmes lett, 2021-ben már a felnőttek között, Senior kategóriában szerepel.

Partnereink

KÉRDÉSE VAN?