Új kezdeményezés segíti a hazai tehetségeket a nemzetközi autó- és motorsportok terén. A Motorsport Talent Management (MOTAM) a kamionversenyzést Magyarországon ismét meghonosító, és a Rally Hungary rendezésében is közreműködő Truck Race Promotion új vállalkozása, amelynek célja, hogy a sikeres események mellett sportolók előmenetelét is támogassa.

A MOTAM egy új, független szervezet, ami a szponzoráció, a sportszakmai menedzselés, a fizikai és mentális felkészítés, a kommunikáció és a jogi háttér terén is szolgáltatásokat nyújt a támogatott versenyzőknek, kifejezetten a motorsportok közegében. A sportolók így a pályafutásuk minden elemében szakemberek segítségére támaszkodhatnak a lehető legjobb teljesítmény elérése érdekében.

A MOTAM a 2021-es évtől két versenyprogramot karolt fel a gokartozás és az enduro motorozás világában. Gokarttal Vida Benedek (2006) a Rotax Max Challenge Euro Trophy és a Central European Rotax Max Challenge mezőnyében szerepel azzal a céllal, hogy felkészüljön későbbi szereplésére a gyorsasági autósport különböző kategóriáiban.

A motorosok sportprogramját egy új versenycsapat, az Enduro Team Hungary képviseli a Papp László Sportarénában korábban nagy sikerrel megrendezett SuperEnduro GP promótere, Hadobás Ádám vezetésével. Az istálló színeiben a hazai rendezvényen első magyar versenyzőként Európa-kupa-futamot nyerő Zsigovits Norbert (1999) és a korábbi válogatott motocross-versenyző, Szőke Márk (1995) szerepel a 2021-es Borilli FIM EnduroGP-világbajnokságban.

„A Forma-1 mezőnyében Max Verstappen és Lewis Hamilton révén két olyan versenyző küzd a világbajnoki címért, akik édesapjuk segítségével kezdték meg a pályafutásukat, majd a kezdeti sikereik után profi sportvállalkozások karolták fel őket. A MOTAM révén az a célunk, hogy Magyarországon is felépüljön egy olyan szervezet, ami nemzetközi szinten el tudja látni ezt a feladatot, hazai versenyzők és ezáltal a magyar sportélet, a vállalati szektor, valamint nem utolsó sorban a szurkolók javát szolgálva” – nyilatkozta Őry Tamás, a MOTAM ügyvezető igazgatója

„Vida Beni a kezdetektől számíthat a versenysportban rutinos édesapja segítségére, és mellé állt a korábbi háromszoros abszolút magyar ralibajnok, Benik Balázs is. Zsigovits Norbi szintén az apukájával készült a versenyzésre, és a tavalyi SuperEnduro GP-n látott szereplése meggyőzött minket arról, hogy motocrossban kiemelkedő sikereket elérő Szőke Márk részvételével támogatni kell az Enduro Team Hungary létrehozását, így Magyarország ismét bekapcsolódhat az EnduroGP-világbajnokság körforgásába. Benivel ugyanez a célunk, szeretnénk őt valamelyik FIA-világbajnokság mezőnyében látni.”

A sportolók kiválasztásának egyik szempontja a Fit4Race szakvéleménye volt, a program a MOTAM együttműködő partnere a versenyzők fizikai és mentális felkészítése terén. 

 

A MOTAM versenyzőinek 2021-es programja

Vida Benedek:
2021. március 12-14. (CEE, Kecskemét), április 9-11. (Euro Trophy, Genk), május 21-23. (CEE, Trinec), május 28-30. (Euro Trophy, Adria), június 25-27. (CEE, Kecskemét), július 16-18. (Euro Trophy, Mülsen), augusztus 13-15. (CEE, Trinec), augusztus 27-29. (CEE, Bruck), szeptember 3-5. (Euro Trophy, Wackersdorf)

Enduro Team Hungary:
2021. június 25-27. (Edolo, Olaszország), július 16-18. (Saaremaa, Észtország), július 22-24. (Skövde, Svédország), október 8-10. (Zschopau, Németország), október 15-17. (Langeac, Franciaország)