Zsigovits Norbert pályafutása

Zsigovits Norbert (1999) hatéves korában kezdett el motorozni, 14-15 éves korában került be a köztudatba egy 450 köbcentiméteres Kawasakival, motocrossban szép eredményeket ért el a hazai, az osztrák és a cseh bajnokságban is, itt a másodosztályban bajnoki címet is nyert.

A következő évek során egy német csapat színeiben versenyzett, Németországban a helyi cross country-bajnokságban (GCC) négy bajnoki címet is szerzett. 2015-től a SuperEnduro-világbajnokság junior kategóriájában szerepelt. 2016-ban megnyerte a magyar endurocross-bajnokságot nyert „E1” kategóriában, a magyar enduro-bajnokság és az Alpok-Adria Enduro junior kategóriájában is az élen zárt.

Ebben az évben, Spanyolországban, a hatnapos enduro tornán versenyzett először Hadobás Ádám irányítása alatt, fiatal kora ellenére a magyar csapat legeredményesebb tagja volt. A Magyar Motorsport Szövetség 2016-ban az év sportolójának választotta, egy vállsérülés után 2018-ban ült ismét motorra, ekkor a német csapat színeiben indult a SuperEnduro-világbajnokságban junior és open kategóriában. Többször is döntőbe jutott csapatával, de végül 2019-től inkább önálló pályafutásba kezdett.

A 2020-as SuperEnduro-világbajnokság volt az eddigi pályafutásának csúcsa, ekkor Budapesten futamot nyert, a szezonban stabilan az Európa-bajnokság első 5 pilótája között szerepel. 22 éves kora ellenére már 4-5 évnyi enduro-rutint szerzett, és tudatos felkészüléssel további kiemelkedő eredményeket érhet el.

A fiatal sportoló a versenyzés mellett a Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskolában folytatta a tanulmányait, így a motorozás műszaki hátterével kapcsolatban is képzett.

Partnereink

KÉRDÉSE VAN?