A WSK Super Master Series negyedik, egyben utolsó idei fordulójában mutatkozik be Gender Tamás Junior új csapata, az Energy Corse színeiben. A magyar versenyzőnek emellett azzal is meg kell birkóznia, hogy most először versenyez Cremonában.

Több hetes, tesztelések, fizikális és mentális felkészüléssel, valamint természetesen iskolával töltött gokartos szünetet követően tért vissza a versenyzéshez Gender Tamás Junior, hogy Cremonában, a WSK Super Master Series idei negyedik, egyben utolsó fordulójában álljon rajthoz. A Pármától 50 km-re északra fekvő pályán nagyjából 300 gokartos csap össze a hétvégén, azaz teltház lesz.

Az OK-Junior kategóriában láthatjuk majd gokartozni Gender Tamás Juniort, aki első ízben versenyez Cremonában, ahol a múlt héten már tesztelt. „Néhány nap alatt összeszoktam az új csapatommal, igazán remek a hangulat, sikerült beilleszkednem és élvezem a közös munkát – összegezte az elmúlt időszakot a HUMDA által támogatott sportoló. – A teszt segített abban, hogy megismerkedjek a pályával, de azért így is lesz mit tanulnom a hétvégén, hiszen a rajtokat és a versenyszituációkat nem lehet szimulálni a tesztelésen.”

A fiatal sportolónak segített a beilleszkedésben az is, hogy az OK-kategóriában versenyző Molnár Martin már második éve az Energy Corse csapatának tagja. „Martinnal régóta ismerjük egymást és jó barátok vagyunk, így természetesen könnyebbé tette a váltást, hogy ő is itt van. Élvezem a közös munkát az új csapattal és az új coach-ommal, meglátjuk, hogy az első versenyhétvégénken ez mire lesz elég.”

A WSK Super Master Series záró fordulójának érdemi része április 28-án pénteken az időmérő edzéssel veszi kezdetét, majd aznap és szombaton előfutamokat, vasárnap pedig elődöntőt és döntőt rendeznek. Élő közvetítés a WSK Promotion YouTube-csatornáján lesz elérhető ITT, míg a menetrendet, a live timingot és az eredményeket ITT találja.