Másfél hét szünet után a WSK Super Master Series második fordulójával folytatódik Molnár Martin gokartversenyző idei szezonja. A 14 esztendős sportoló továbbra is vezeti a világranglistát, Franciacortán pedig egy számára kedves pályán igyekszik megőrizni ezt a pozíciót.

Egy győzelem és egy második helyezés után Molnár Martinnak kijutott egy küzdelmes hétvége is az idei szezon elejére, hiszen a legutóbbi versenyen, a WSK Super Master Series első fordulójában elpártolt mellőle a szerencse. Az Energy Corse versenyzője azonban így is megőrizte első helyét az idei évtől bevezetett gokartos világranglistán, és innen várhatja a második fordulót.

A WSK mezőnye 2023-ban először versenyez Lonatón kívül, hogy a Brescia-tartományban található Castrezzató közelében lévő Franciacorta Karting Track-en. Mindez pedig elsősorban azért különleges, mert ezen az 1300 méter hosszú aszfaltcsíkon még soha nem rendeztek WSK-versenyt.

A szervezők az első forduló 334 fős létszámánál is népesebb, 360 fős mezőnyt várnak, ami a Martint is felvonultató OK-kategóriában 72 versenyzőt jelent.

Ami a négy versenyhétvégéből álló Super Master Series rangsorát illeti, az első megméretés után a Tony Kart amerikai versenyzője, Luis James Egozi áll az első helyen 86 ponttal, a Forza Racing lengyel pilótája, Gustav Wisnieswki a második 69 ponttal, a harmadik helyet pedig a CRG Racing Team brazilja, Gabriel Gomez foglalja el 32 ponttal. Martin a 11. helyről várja a folytatást 12 egységgel a neve mellett.

A HUMDA által támogatott sportoló a lonatói forduló óta eltelt időszakban a pályán és azon kívül is edzéssel készült a franciacortai versenyre, és két napot tesztelt is a bresciai pályán, amelyet nemcsak a karaktere miatt kedvel.

„Nem sokat versenyeztem eddig Franciacortán, de természetesen ismerem a pályát, és szeretem is. Jó kis pálya, jó emlékeim és élményeim vannak róla, hiszen az OK Junior kategóriában itt állhattam először dobogóra az egyik legjobb tavalyi versenyemen. Tempós aszfaltcsík, tele gyors kanyarral, szinte csak az található rajta, ezért jó motorra van szükség” – tekintett előre a hétvégére az Energy Corse versenyzője.

A WSK Super Master Series második fordulójának téttel bíró része február 17-én, pénteken rajtol az időmérő edzésekkel és az első előfutamokkal, és február 19-ig tart. Az időtervet, eredményeket és a vasárnapi elődöntőről és döntőről az élő közvetítést ITT találja.