A nemzetközi autósport terén páratlan tapasztalatú szakemberekkel erősödött a Motorsport Talent Management csapata: Kiss Pál Tamás tavaly tanácsadóként csatlakozott és a továbbiakban a MOTAM operatív vezetőjeként dolgozik, Borsos Vanda pedig projektmenedzserként erősíti a csapatot.

Kibővült versenyzői felállással és megerősített csapattal kezdte az idei versenyszezont a Motorsport Talent Management: Molnár Martin és Gender Tamás Junior révén a gokartsportban és Losonczy Levente személyében a túraautózásban is versenyképes pilóták alkotják a MOTAM csapatát, míg Zsigovits Norbert a FIM Superenduro-világbajnokság Prestige kategóriájában debütált.

A szezonra a MOTAM is felkészült, a korábban tanácsadóként dolgozó Kiss Pál Tamás a MOTAM operatív vezetőjeként folytatja a sportmenedzsment divízió irányítását. Tevékenységét Borsos Vanda segíti, aki korábban tíz évet töltött a Forma-1-ben, a MotoGP-ben és más, nemzetközi motorsport projektekben hospitality menedzserként. Adorján Viktor marketing területen folytatja a munkát.  

„A MOTAM indulása óta remek szakemberekkel dolgozunk együtt, és az idei évre rendkívüli tapasztalattal rendelkező munkatársak csatlakoztak. Magyarországon egyedülálló felkészültséggel dolgozunk versenyzőink sikeréért és nagyszerű látni, hogy kiváló külföldi partnereinkkel együttműködve egyre látványosabb eredményeket érünk el. Erre Molnár Martin szezonkezdete is jó példa, hiszen a magyar gokartsport történetében páratlan győzelmet ért el Lonatóban” – nyilatkozta Őry Tamás, a MOTAM ügyvezető igazgatója.

 

Az autósport csúcsáról érkeztek az új munkatársak

Kiss Pál Tamás a 2010-es évek egyik legsikeresebb és legsokoldalúbb magyar autóversenyzője. A 31 esztendős szakember korábban futamot nyert a Forma-1 egyik előszobájának tekinthető GP3-as bajnokságban, az egyetlen magyar pilóta, aki gyorsasági autósportban dobogóra állhatott Monacóban, majd ralikrosszban is bizonyította, hogy a legjobbak között a helye.

Pályafutását 1998-ban kezdte, a gokartos évek után 2010-ben bronzérmet nyert a brit Formula Renault-bajnokságban. A GP3-ban többek között a többszörös F1-es futamgyőztes, Valtteri Bottas ellen is megmérette magát. A Formula Renault 3.5-ben, majd az Auto GP-ben is versenyzett olyan ellenfelek ellen, mint Antonio Pizzonia, Christian Klien, Narain Karthikeyan, Kevin Magnussen, Nico Müller vagy Antonio Felix da Costa. Három versenyt nyert, az első idényében ötödik, majd 2. lett az összetettben. 2017-ben a Ralikrossz Európa-bajnokság 2. helyezettje lett.

Borsos Vandát már akkor körbe ölelte a motorsport világa, amikor kikerült a gimnáziumból. Először a Rally-világbajnokság futamait követte, majd ezzel párhuzamosan megszerezte a diplomáját. 2012-től 10 éven át dolgozott a Red Bull Motorsport részlegén a Red Bull Racing és Alpha Tauri Forma-1-es, valamint a Red Bull KTM MotoGP-csapata mellett, ahol a pályán történő ellátásért volt felelős. 2021 végén elbúcsúzott az osztrák cégtől, hogy sportmenedzsment területen szerezzen tapasztalatot. Az olimpiai bajnok Liu testvérek személyes menedzsmentjét építette egészen 2022 végéig, amikor projektmenedzserként csatlakozott a MOTAM csapatához.

Magyarországon egyedülálló sportmenedzsment szolgáltatás

A Motorsport Talent Management (MOTAM) a TRP Hungary 2021-ben létrehozott ága, amelynek célja, hogy a sikeres események mellett sportolók előmenetelét is segítse. A MOTAM a szponzoráció, a sportszakmai menedzselés, a fizikai és mentális felkészítés, a kommunikáció és a jogi háttér terén is szolgáltatásokat nyújt a felkarolt versenyzőknek, akik szakemberek segítségére támaszkodhatnak a lehető legjobb teljesítmény elérése érdekében.

Kiválasztásuk egyik szempontja a Fit4Race szakvéleménye, a program a MOTAM együttműködő partnere a versenyzők fizikai és mentális felkészítése terén. Menedzsment üzletágunk kiemelten foglalkozik a gyorsasági autóversenyzés, az enduro motorozás, valamint a raliversenyzés tehetségeinek gondozásával.

A MOTAM egyebek mellett a Rotax Max Challenge Euro Trophy, a WSK, a Champions of the Future, a CIK-FIA gokart-bajnokságokban, a BTCC betétfutamaként működő MINI Challenge-ben, az EnduroGP-világbajnokságban és a FIM SuperEnduro-világbajnokságban versenyeztetett pilótákat, kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik az Egyesült Királyságban és Olaszországban is. A sportmenedzsment mellett innovatív üzleti és oktatási koncepciók kidolgozása és megvalósítása is a MOTAM tevékenységei közé tartoznak.