A telt házas budapesti forduló után Jeruzsálemben folytatódott a FIM Superenduro-világbajnokság idei szezonja. Zsigovits Norbert ismét a Prestige-mezőnyben állt rajthoz, az eddigi legjobb eredményét érte el egy évvel azután, hogy bemutatkozott a csúcskategóriában.

A FIM Superenduro-világbajnokság csúcskategóriája, a Prestige-mezőny számára Jeruzsálem rendezte meg a szezon utolsó előtti fordulóját, amelyen a HUMDA Academy támogatásával versenyző Zsigovits Norbert is rajthoz állt. A sportoló február elején már megmutatta, hogy versenyről versenye egyre magabiztosabb az ellenfelek között és a fejlődés Izraelben is folytatódott.

A csákánydoroszlói versenyző a pályafutása során először vehetett részt a Prestige kategória Superpole-ján, a plusz távon szerzett tapasztalatokat is felhasználva az első döntőt a Superpole-on elért eredménynek köszönhetően a 6. helyről kezdhette és a 7. helyen zárta, ahogy a fordított rajtrácsos második futamot is.

Bár a verseny szokatlan időpontban, csütörtökön zajlott, a szokásoknak megfelelően a döntőben ismét három versenyt rendeztek: a harmadik felvonás során Zsigovits visszaszerezte a Superpole-on elért 6. helyét, és a versenynap összesítésében a 7. helyezett lett.

„Egyre jobban érzem magam a Prestige kategóriában. Persze, vannak még dolgok, amin van mit javítani, de ha jól elkapom a ritmust, jó tempót tudok menni. A Superpole és az első futam különösen jól sikerült, hiba nélkül tudtam a saját tempómat menni, ami bíztató – nyilatkozta Zsigovits Norbert a futamok után Jeruzsálemben.

„A bajnokságból még egy forduló van hátra, arra fogok keményen készülni, hogy a bajnokságban egy jó eredményt tudjak elérni!” – ígérte a magyar versenyző.

A FIM Superenduro-világbajnokság 2022-2023-as szezonjának zárófordulójának a lengyelországi Gliwice ad otthont 2023. március 18-án. A versenyt a Sport Televízió közvetíti.

 

Zsigovits Norbert, Superenduro-vb, Jeruzsálem eredmények

Résztvevők: 8
Szabadedzés: 6. hely
Időmérő edzés: 7. hely
Superpole: 6. hely
Prestige 1. döntő: 7. hely
Prestige 2. döntő: 7. hely
Prestige 3. döntő: 6. hely
Prestige összesítés: 7. hely, 28 pont

 

Együttműködés a KTM Centrummal

A KTM Centrum webshopjában a Superenduro GP of Hungary minden jegyvásárlója 15%-os kedvezményre jogosult alkatrészek, kiegészítők és ruházat vásárlása esetén, valamint 5% kedvezményre minden motor megvásárlása alkalmával. A KTM Centrum az idei versenyhez hasonlóan 2023-ban is megjelenik a Papp László Budapest Sportarénában, ahol szintén megvásárolhatók lesznek a termékek. További részletek az endurogp.hu oldalon.