A Trincben található Steelringen lép pályára a hétvégén Gender Tamás Junior, hogy részt vegyen a Champions of the Future Euro Series idei második fordulóján.

Olaszország után Csehországban versenyez a hétvégén Gender Tamás Junior. A csapatváltása után az Energy Corse színeiben első hétvégéjét Cremonában teljesítő sportoló május 4. és 6. között Trinecben, a Champions of the Future Euro Series idei kiírásának második fordulójában pattan gokartba.

A HUMDA által támogatott sportolónak igencsak szoros a menetrendje, hiszen hétfőn ért haza a WSK Super Master Series záró fordulójáról, kedden pedig már utazott is Csehországba, a számára jóformán ismeretlen Steelring International Circuit-re, amelyen – mint az a neve is mutatja – acélos formában kell lenni annak, aki jól akar teljesíteni.

„Az első versenyem lesz ez Trinecben, noha korábban néhány napot már teszteltem itt. A pálya 22 kanyarból áll, rendkívül technikás és fizikailag megterhelő aszfaltcsík, kíváncsian várom, hogy miként birkózom meg vele. De nemcsak ez, hanem az időjárás is kihívások elé fogja állítani a mezőnyt, hiszen nagyon változékony időt jósolnak, úgyhogy valószínűleg száraz, vizes és felszáradó pályán is kell majd köröznünk. Keményen dolgozom a csapattal együtt, hogy kihozzam magamból a legtöbbet és bízunk a legjobbakban” – tekintett előre az Energy Corse versenyzője.

A Champions of the Future Euro Series második fordulójának menetrendje eltér az általában megszokottól, hiszen már csütörtökön elkezdődik a versenyhétvége érdemi része, az elődöntőt és döntőt pedig vasárnap helyett szombaton rendezik.

Az OK-Junior kategóriában 99 versenyző nevezett, elképesztően népes mezőny gyűlt tehát össze erre a hétvégére, ami azt jelenti, hogy az előfutamokra hat csoportra bontják a versenyzőket.

Élő eredménykövetés, élő közvetítés és egyéb információk ITT találhatók.