A Champions of the Future Euro Series idei harmadik fordulóján mutatkozott be új csapatában Gender Tamás Junior. A magyar gokartos és a Forza Racing első közös versenyhétvégéje az összecsiszolódásról szólt.

Június 1. és 3. között a rangos Champions of the Future Euro Series-ben, közel 100 fős mezőnyben versenyzett először a Forza Racing színeiben Gender Tamás Junior. A dániai Rodby-ban található versenypálya az átépítése miatt a teljes mezőny számára ismeretlen volt, a magyar gokartos is csak a versenyhétvégét megelőző teszten próbálta ki először, de rögtön elnyerte a tetszését.

A ritmusos, helyenként igen szűk aszfaltcsíkon jó időmérőt követően a 18. rajtpozíciót szerezte meg az előfutamokra, amelyeken a fő célja az volt, hogy felvegye a ritmust az erős mezőnnyel, és minél jobban összecsiszolódjon az új csapatával. Könnyű dolga ugyanakkor nem volt, mert minden előfutamban az F-csoportban szerepelt, ami azt jelentette, hogy a poros külső ívről kellett rajtolnia, a gumijai pedig 1-2 körön át ezután nem tapadtak megfelelően. Noha a szombati elődöntőbe nem került be, az előfutamok során így is értékes tapasztalatokkal gazdagodott.

„Miután a teszt és az ismerkedés a pályával jól sikerült, a versenyhétvége első napján is jó tempóban kezdtem, az időmérős csoportomban mindössze négy és fél tizedmásodperccel maradtam el az első helyzettől a több mint 50 másodperces körön – kezdte a versenyhétvége értékelését a Hungarian Motorsport Academy által támogatott sportoló. – Az időmérő napján két előfutamban álltam rajthoz, amelyek igazán mozgalmasra sikerültek. A második előfutamban az egyik riválisom olyan erővel jött nekem hátulról, hogy a levegőbe emelkedett a gokartom, majd kilöktek a pályáról. Ezután leszegett fejjel mentem előre, utolértem a mezőnyt, és még egy pozíciót sikerült is javítanom.”

„A második napom a bemelegítéssel szintén jól indult, de az aznapi első előfutamban csúszott a gokartom hátulja, így pedig nem tudtam elég gyors lenni. A csapatom keményen dolgozott azon, hogy a folytatásra javuljon a helyzet, és javult is, amitől a tempóm is jobb lett. Az utolsó két előfutamban nagyokat csatáztam, az elődöntőbe azonban nem jutottam be. Még van mit csiszolni a beállításokon, emellett pedig nekem is fel kell vennem a ritmust ezzel az erős mezőnnyel. Köszönöm a kemény munkát a Forza Racingnek, megyünk tovább előre!”

A Champions of the Future Euro Series idei harmadik versenyhétvégéjének részletes eredményeit ITT lehet megnézni.

Gender Tamás Junior, OKJ-eredmények

Résztvevők: 94
Időmérő csoport: 18.
Időmérő összesített: 54.
E-F előfutam: 23.
C-F előfutam: 27.
B-F előfutam: 27.
D-F előfutam: 26.
A-F előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 87.
Elődöntő: –
Döntő előtti összesített: –
Döntő: –