Első szezonját kezdte az OK Junior kategóriában Gender Tamás Junior. A Parolin Racing Kart 12 esztendős gokartversenyzője a WSK idei első versenyén, a Champions Cupon állt rajthoz az olaszországi Lonatóban, ahol döntőbe jutott, majd ott 14 helyet javított.

Gender Tamás Junior számára az egyik legrangosabb sorozat, a World Series of Karting (WSK) idei első fordulóján, a Champions Cupon indult a 2023-as szezon. A 12 esztendős sportoló december óta először versenyzett abban az OKJ-kategóriában, amelyben a tavaly szeptemberben mutatkozott be, és úgy érzi, mostanra hozzászokott a géposztály jelentette új kihívásokhoz.

A Parolin Racing Kart gokartversenyzője jó hétvégét zárt az olaszországi Lonatóban, ahol bejutott a döntőbe, majd ott 14 helyet javítva a 22. pozícióban zárt. A HUMDA által támogatott sportoló úgy érezte, talán még ennél is jobb eredményt érhetett volna el, ha az elődöntőben nem kényszerül rá, hogy négy új gumit használjon el.

„Nagyon sikeres versenyhétvégét zártunk. A gyári csapat, a Parolin Racing Kart erre a futamra még nem jött el, úgyhogy a Parolin vázát használó Modena Kart csapatnál teljesítettük a hétvégét. Meg kellett szokni az új környezetet, de nagyon gyorsan ment a beilleszkedés, és szerencsére a szerelőm és a coach-om ugyanaz volt, mint korábban, ami azért könnyebbséget jelentett.”

„A decemberi valenciai futam óta ez volt az első versenyem, ami összességében nagyon jól sikerült. Gyorsan fel tudtam venni a ritmust, rengeteget előztem, habár az első előfutamban tíz kör után elment a tapadás, de a csapat másnapra orvosolni tudta ezt a problémát, és szombaton már tökéletesen működött a gokartom. Ez meglátszott a további előfutamokon, hiszen nagyon sokat tudtam előzni.”

„Az OKJ-mezőny minden szempontból sokkal keményebb, mint amiben eddig versenyeztem, de úgy érzem, hogy felnőttem a feladathoz. A döntőben tizennégy helyet javítottam a rajtpozíciómhoz képest, és végül a 22. helyen végeztem. Ennél jobban azért nem tudtam felzárkózni, mert a szombati elődöntőn feltettünk négy új gumit, mivel hátulról rajtoltam, és szerettünk volna bekerülni a döntőbe. Emiatt viszont a fináléban csak két új gumit használhattam, ami a futam elején még nem jelentett nagy hátrányt, de később már igen.”

„A tervem az, hogy a soron következő versenyeken tovább fejlődjek, és természetesen szeretnék egyre jobb eredményeket elérni, és ezután is bejutni a döntőbe. Az idei első verseny után köszönetet szeretnék mondani az egész hétvégi munkáért szerelőmnek, Rafael Polisének, a coach-omnak, Felice Tienének, a Modena Kartnak, a GFR Engines-nek, valamint a HUMDA-nak és a Fit4Race-nek.”

Gender Tamás Junior legközelebb február első hétvégéjén, a WSK Super Master Series első fordulóján áll rajthoz Lonatóban.

Gender Tamás Junior, OKJ-eredmények

Résztvevők: 56
Időmérő: 36
C-D előfutam: 18. -> 24.
B-D előfutam: 18. -> 16.
A-D előfutam: 18. -> 12.
Előfutamok összesített: 34.
Elődöntő: 17. -> 18.
Döntő előtti összesített: 36.
Döntő: 36. -> 22.