Gender Tamás Junior

Pályafutása

Gender Tamás Junior szó szerint beleszületett a versenyzésbe, ez édesapjának köszönhető, aki a legsikeresebb magyar formulaautós csapat, a Gender Racing Team alapítója. Tamás kisgyerekkora óta gokartozik, jelenleg 12 évesen az olasz Energy Corse gyári csapat versenyzője.

2020-ban a német VPD Racing versenyzője volt, a korábbi F1-es pilóta, Alexander Wurz fiainak csapattársaként szerepelt. 2020-tól az olasz Team Driver csapathoz, 2022-től pedig a legendás Parolin Racing Kart-hoz igazolt. 2023 júniusától a brit Forza Racing színeiben a WSK, Champions of the Future és CIK-FIA sorozatokban versenyez OK Junior kategóriában. 

A csapat

A Forza Racinget eredetileg Jamie Croxford alapította 2011-ben. A motorsportban megszerzett tapasztalatának köszönhetően Jamie elősegíti, hogy a versenyzői teljesen kibontakozhassanak.

A Forza Racing egy brit székhelyű nemzetközi gokart versenycsapat, amely a legmagasabb szinten versenyez a mind a junior, mind a szenior kategóriákban, és nagyszerű eredményeket ért el és CIK Európa-bajnokokat, brit bajnokokat és WSK győzteseket adott a sportágnak.

Karrier

Tomi 2022-től Junior gokart versenyzőként folytatja tovább karrierjét. A cél természetesen az F1, ezért családjával Olaszországba költözött, iskolai tanulmányait is itt folytatja, három nyelven (angol, olasz, spanyol) tanul.

Fontos számára, hogy csapatában a legjobb felkészítést kapja az előtte álló kategóriák sikeres teljesítéséhez.

Összesen 8 szakág 29 versenyzője, közülük 9 gokartos tehetség támogatásával indult el a HUMDA Academy utánpótlás nevelési rendszer. A versenypályákon már elért eredmények mellett többek között a vezetéstechnikát, valamint a fizikai és mentális alkalmasságot is vizsgálva állították össze a szakemberek a HUMDA Academy névsorát. Gokart kategóriában a 2022-es évben az egyik legfiatalabb versenyzőként Tomit is kiválasztották a programba, így a támogatás révén magasabb szintű bajnokságokban, professzionálisabb körülmények közt koncentrálhat a versenyzésre.

Versenynaptár

2023. január 26-29.

WSK Champions Cup

Olaszország

hírek

Partnereink

KÉRDÉSE VAN?