A hétvégén a Champions of the Future Euro Series idei harmadik fordulójában, a dániai Rodby-ban versenyez Gender Tamás Junior, teszi mindezt új csapata, a Forza Racing színeiben.

Alighanem minden motorsport-kedvelő hallott már George Russellről, a Mercedes 25 esztendős Forma-1-es pilótájáról. Ám azt talán kevesebben tudják, hogy 2012-ben az akkor még csak 14 éves versenyző történelmet írt a CIK-FIA gokart Európa-bajnokságon azzal, hogy a junior kategóriában ő lett az első pilóta, aki sikerrel megvédte címét. Tette mindezt annak a Forza Racingnek a színeiben, amely akkoriban mutatkozott be a nemzetközi gokartos színtéren. Ebben a csapatban debütál a soron következő versenyhétvégén Gender Tamás Junior.

A brit székhelyű Forza Racing az elmúlt bő tíz évben sikeres és elismert csapattá nőtte ki magát, amely számos versenyzőt nevelt ki és ért el velük komoly eredményeket OK és OKJ-kategóriában egyaránt. A WSK-versenyektől kezdve az Európa-bajnoki futamokon át az egyéb rangos viadalokig a 2012-ben és 2017-ben Európa-bajnoki, utóbbi évben világbajnoki címet is ünneplő istálló számos rangos sorozatban képviselteti magát, miközben nagy hangsúlyt fektet a gokartosok felkészítésére.

A Hungarian Motorsport Academy által támogatott Gender Tamás Junior természetesen már tesztelt az istállóval, az első közös versenyre pedig a Koppenhágától 160 km-re fekvő, teljesen átépített Rodby Kartin Ringen kerül sor a hétvégén, június 2. és 4. között. A magyar versenyző a teszten ismerkedett meg az 1246 méter hosszú aszfaltcsíkkal, amelyet rögtön meg is kedvelt. „Ritmusos, élvezetes pálya, már várom, hogy versenykörülmények között is kipróbáljam. Nagyon motiváltan készülök a hétvégére, remekül megy a közös munka az új csapatommal, miközben még természetesen tart a beilleszkedési folyamat. A csapat mindenben segít, ez tényleg egy nagy család, úgyhogy jól érzem magam” – összegezte eddigi tapasztalatait a magyar versenyző.

A hétvége érdemi része június 2-án, pénteken kezdődik az időmérő edzéssel, amelyet még aznap követnek az első előfutamok, amelyek szombaton is folytatódnak, vasárnap pedig következik az elődöntő és a döntő. Élő eredménykövetés ITT, részletes eredmények pedig ITT lesznek elérhetők.