A Champions of the Future Euro Series második állomása után ismét az Európa-bajnokságon áll rajthoz Molnár Martin, méghozzá ugyanazon a pályán, ahol két héttel ezelőtt versenyzett. Az Energy Corse gokartosa szerint a korábbi tapasztalatok a segítségükre lehetnek.

Május 19-e és 21-e között a csehországi Trinec ad otthon az FIA gokart Európa-bajnokság idei második fordulójának. Akárcsak a két héttel ezelőtti Champions of the Future Euro Series-ben, a kontinensbajnokságban debütáló Trinec International Steel Ring az Eb-n is komoly kihívás elé állítja a versenyzőket a huplis felszínével és rengeteg kanyarjával.

Az 1232 méter hosszú aszfaltcsíkra ezúttal 59 nemzetből 233 versenyzőt várnak. A Molnár Martint is soraiban tudó OK-mezőnyben ez 93 indulót jelent, akik MG-gumikon, és mint az az EB-n megszokott, 100%-ban fenntartható üzemanyaggal csapnak majd össze a hétvége során.

Ami a Hungarian Motorsport Academy versenyzőjének várakozásait illeti, a két héttel ezelőtti versenyhétvége tapasztalatainak birtokában Martin arra számít, hogy sikerül majd építenie a korábbiakra.

„Ez már a második versenyünk lesz itt Trinecben, így aztán a pályát mindenki ismeri. Ami minket illeti, a két héttel ezelőtti tapasztalatok birtokában szerintem a tempónk is jobb lesz, mert pontosan tudjuk, hogy mit akarunk kipróbálni, vannak ötleteink. Majd meglátjuk, hogy ezek beválnak-e, reméljük a legjobbakat. Én úgy érzem, hogy gyorsabbak leszünk, mint legutóbb” – tekintett előre az Energy Corse gokartosa.

A versenyhétvége érdemi része május 19-én, pénteken az időmérő edzéssel indul, de aznap már előfutamokat is rendeznek. Az elődöntőre és a döntőre szokás szerint vasárnap kerül sor. A teljes hétvége során elérhető élő eredménykövetés, illetve folyamatosan frissülő eredmények ezen a linken érhetők el.