A csehországi Trinecben lépett pályára Gender Tamás Junior, hogy rajthoz álljon a Champions of the Future Euro Series második állomásán. Az Energy Corse versenyzője nagy nehézségekkel szembesült a Steelring International Circuiten, ezért egy nappal korábban véget ért számára a küzdelem.

Bizakodva várta a Champions of the Future Euro Series második, csehországi fordulóját Gender Tamás Junior a leginkább hullámvasútra hasonlító trineci pályán. A technikás és fizikálisan is nagy kihívást jelentő aszfaltcsíkon azonban a teljes hétvége során hiányzott az Energy Corse versenyzőjének tempója, aki a csütörtöki előfutamok során több helyet is javított a rajtpozícióján, de a beállításokkal küszködött.

Számottevően a hétvége második napjára sem javult a helyzet, így a HUMDA által támogatott sportoló most nem jutott be az elődöntőbe, azaz a teljes utolsó, szombati napot kénytelen volt a partvonalon kívülről figyelni.

„Nehéz, a tervezettnél korábban véget érő hétvégét zártam Trinecben, mert bár a csapatommal rengeteget dolgoztunk, nem sikerült megtalálnunk a megfelelő beállításokat ezen a pályán, ezért a tempóm sem volt meg. Köszönöm a kemény munkát a coach-omnak, Antonio Galluccio és az Energy Corse-nak, megyünk tovább!” – értékelt Gender Tamás Junior

Nem vesznek azért kárba a magyar versenyző és csapatának erőfeszítései, hiszen két hét múlva ismét a Steelringen csap össze az európai gokartos élmezőny, mégpedig Európa-bajnoki futamon. Gender Tamás Junior az Eb második fordulójában kamatoztathatja majd a most szerzett tapasztalatokat.

Gender Tamás Junior, OKJ-eredmények

Résztvevők: 81
Időmérő csoport: 30.
Időmérő összesített: 88.
C-D előfutam: 28.
B-D előfutam: 25.
A-D előfutam: 27.
D-F előfutam: 29.
D-E előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 90.
Elődöntő: –
Döntő előtti összesített: –
Döntő: –