Maga mögött hagyta a legutóbbi versenyhétvége nehézségeit, és újult erővel készül a WSK Super Master Series folytatására Gender Tamás Junior. A 12 esztendős gokartversenyző céljai a Franciacortán rendezett megméretésre is egyértelműek.

Történelmi versenyhétvégére kerül sor a WSK Super Master Series idei második fordulójában, a mezőny ugyanis a Brescia-tartományban fekvő Carezzatóba, azon belül is a Franciacorta Karting Track-re látogat, amiben az a különleges, hogy ezen az 1300 méter hosszú aszfaltcsíkon még soha nem rendeztek WSK-versenyt.

A Parolin Racing Kart magyar gokartosa az első, lonatói fordulóban látottnál is nagyobb, 360 fős mezőny tagja lesz, amelyből 106 versenyző indul az OK Junior kategóriában.

Miután a négyfordulós WSK Super Master Series első fordulójában számos nehézséggel kellett megküzdenie, Gender Tamás Junior mindenképpen simább hétvégében reménykedik Franciacortán.

„Fizikális és mentális tréningekkel, valamint kétnapos gokartos teszttel készültem erre a versenyhétvégére. Továbbra is az a célom, hogy kihozzam magamból a legtöbbet és jól együtt tudjak dolgozni a csapattal, amivel eddig sem volt probléma. Arra fogok koncentrálni a pályán, hogy minden egyes versenyszituációból én jöjjek ki győztesen, a hétvégi legfőbb célkitűzésem pedig a döntőbe jutás” – tekintett előre magabiztosan a HUMDA által támogatott sportoló.

„A franciacortai pályát nagyon jól ismerem, a MINI kategóriából jó emlékeim vannak róla, mert engem választottak meg akkor a mezőny legjobbjának. A legutóbbi versenyhétvége nehézségei után újult erővel várom a WSK Super Master Series második fordulóját. A teszt nagyon jól sikerül, úgyhogy bizakodó vagyok.”

A WSK Super Master Series második fordulójának téttel bíró része február 17-én, pénteken rajtol az időmérő edzésekkel és az első előfutamokkal, és február 19-ig tart. Az időtervet, eredményeket és a vasárnapi elődöntőről és döntőről az élő közvetítést ITT találja.