Magyar győzelem született az EnduroGP-világbajnokság hazai fordulójának részeként megrendezett Open 4S-világkupában a Ride Hard Racing színeiben a HUMDA Academy támogatásával versenyző Zsigovits Norbert révén. A verseny térségétől mindössze 40 percre, Csákánydoroszlón élő pilóta magabiztos szerepléssel hálálta meg a szurkolást.

EnduroGP-világbajnoki versenyhétvége zajlik Zalaegerszeg és Bocfölde térségében, a kétnapos megmérettetésen az Open 4S-világkupa mezőnyében a sorozat tavalyi 2. helyezettje, Zsigovits Norbert is rajthoz áll. A HUMDA Academy támogatásával versenyző pilóta esélyeshez méltón győzelemmel zárta az első versenynapot.

A program már pénteken elkezdődött Zalaegerszegen a Szuperteszt nevű versenyszámmal, majd szombaton Bocfölde térségében folytatódott. A KTM EXC-vel szereplő sportoló rögtön a kategória élmezőnyében kezdett.

„A szuperteszten egész jó volt a tempó, egy kicsit fellocsolták a pályát, ezért csúszós volt, és más versenyzők nem mentek előttünk, így nehéz volt tudni, hogy milyen lesz a pálya. Ettől függetlenül egészen jól sikerült, úgyhogy örültem neki, 2. lettem, két tizeddel maradtam le az elsőtől” – nyilatkozta a csákánydoroszlói versenyző.

Zsigovits Norbert a múlt héten, Szlovákiában is rajthoz állt az Open 4S-világkupa mezőnyében, ott egy nyaksérülés miatt kénytelen volt visszalépni a versenyzéstől és Zalaegerszegen is tartott attól, hogy a fájdalmak hátráltatni fogják. Ez végül nem okozott problémát a számára, délelőtt még visszafogottabb tempót motorozott, de a szombati versenynapot így is az élen zárta.

„Az első és a második mért teszten is 2. időt mentem, viszont onnantól az összes mértet tudtam nyerni. Folyamatosan el tudtam húzni, a végére 48 másodperces előnnyel nyertem a kategóriát. Ennek nagyon örülök, hiszen nagyon jó érzés magyar színekben, hazai pályán nyerni.”  

„Azt is jó érzés volt látni, hogy tényleg pálya minden szélén voltak szurkolók, akik nekünk, magyaroknak drukkoltak. Azt gondolom, hogy remek napunk volt, igyekszem holnap is minél jobb eredményt elérni.”