Egy győzelem és egy 2. hely Zsigovits Norbert mérlege az EnduroGP-világbajnokság részeként Zalaegerszegen megrendezett Open 4S-világkupában. A Ride Hard Motorsport versenyzőjét vasárnap a forgalom hátráltatta, de így is végig küzdött a hazai közönség előtt.

Ismét siker koronázta Zsigovits Norbert vendégszereplését az EnduroGP-világbajnokág programjában megrendezett Open 4S-világkupában, Zalaegerszeg és Bocfölde térségében. A 23 esztendős motoros a szombati versenynap megnyerése után vasárnap a 2. helyen ért célba, szorosan követve a kategóriát megnyerő spanyol ellenfelét, Alejandro Ceballos-Escalerát.

A második nap programja az ilyenkor megszokottak szerint teljes mértékben vasárnap zajlott, a pilóták enduro-, cross- és extrémteszteken is megállták a helyüket, dacolva az augusztusi hőséggel és a hatalmas porfelhőkkel. A forgalom viszont megnehezítette a dolgukat, köztük Zsigovits Norbert is beszorult nála lassabb versenyzők mögé.  

„Az enduróteszttel kezdtük a napot, egy lassabb pilóta került elém és elég zavaró volt a por, amit felvert, ezért lassabban tudtam menni. A crossteszt és az extrémteszt egész jól sikerült, az első kör után 1 mp hátrányom volt, aztán a következő enduróteszten ismét utolértem egy ellenfelet, így 10 másodpercet veszítettem. Az extrémteszteken 5-8 másodpercet is tudtam hozni az ellenfeleken, de végül ez nem lett elég” – nyilatkozta a HUMDA Academy támogatásával versenyző sportoló.

„Ennek ellenére jó hétvégét zárok, magyar közönség előtt mindig jó motorozni. Az ilyen események révén az endurósport új közönségek felé nyithat, a Zalaegerszeg közepéről rajtoló verseny olyan embereket is megszólíthat, akik eddig még nem ismerték ezt a szakágat” – tette hozzá.

Zsigovits Norbert az ősz folyamán az osztrák enduro-bajnokságban, valamint német Hard Enduro-versenyeken áll rajthoz, mielőtt decemberben megkezdődik a SuperEnduro-világbajnokság is. A SuperEnduro GP Magyarországon igen népszerű versenykategória, a mezőny 2023. februárjában ismét Budapestre érkezik.