Jövő héten indul a TCR Italy szezonja, az azt követő hétvégén pedig a TCR Europe is elkezdődik. Losonczy Levente mindkét sorozatban versenyezni fog, a Hungaroringen pedig a világ legjobbjaival, köztük Michelisz Norberttel is összecsaphat.

Hamarosan indul a túraautó-szezon, Losonczy Levente pedig ismét tesz egy előrelépést a pályafutásában. A 20 éves versenyző idén két sorozatban, a TCR Europe-ban, valamint a TCR Italyben fog versenyezni az Aggressive Team Italia színeiben. A MOTAM kötelékéhez tartozó pilótának tavaly után idén is lesz lehetősége hazai pályán szerepelni, hiszen a TCR Europe mezőnye a Hungaroringre is ellátogat.

Losonczy Levente 2022-ben a TCR Eastern Europe Trophyban hatból három hétvégét teljesített, ezeken összesen 18 pontot szerzett. Ezenkívül ott volt a TCR Europe monzai, illetve a TCR Italy imolai és vallelungai fordulójában. Utóbbin a pontszerzés is összejött egy tizenötödik helyezésnek köszönhetően.

Idén már állandó jelleggel vesz részt a TCR európai és olaszországi sorozatában. Losonczy Levente az előző idény közepén igazolt az Aggressive Team Italiához. 2023-ban pedig ugyancsak az olasz istálló színeit fogja képviselni, és a Hyundai legkorszerűbb benzines autóját, az Elantra N-t fogja vezetni.

„Tartalmas tesztprogramot teljesítettünk, a csapattársaim is jó referenciának bizonyultak, az idők is versenyképesen alakultak, így bizakodva tekintünk a szezon elé, de a rendkívül erős mezőnyben, a felkészült ellenfelekkel szemben nem lesz könnyű dolgunk. Mindent bele fogunk adni, hogy megálljuk a helyünket a két bajnokságban” – nyilatkozta Losonczy Levente.

A két széria közül a TCR Italy kezdődik korábban, a mezőny már jövő héten versenyezni fog Imolában. Ezt követően Vallelungába kétszer, Misanóba, Mugellóba és Monzába pedig egyszer-egyszer látogatnak el, mielőtt az október 27-e és 29-e között rendezendő szezonzáróra visszatérnek az Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari pályára.

Ami a TCR Europe-ot illeti, az egy héttel később, április utolsó hétvégéjén kezdődik, de Losonczy Levente az első két, portimãói, illetve pau-i fordulót kihagyja, mivel érettségizni fog. Ennek következtében Spa-Francorchamps-ban fog csatlakozni a mezőnyhöz, utána pedig újabb legendás pályákon, a Hungaroringen, a Paul Ricardon, Monzában, illetve Barcelonában mérheti össze tudását ellenfeleivel. A magyarországi hétvégét 2023. június 16-18. között rendezik.

Spában, valamint a Hungaroringen ráadásul nem mindennapi kihívásban, illetve élményben lesz része, ugyanis ekkor az újonnan létrehozott TCR World Tour mezőnye is versenyezni fog. A sorozat lényege, hogy nem önálló eseményei vannak, hanem a pilótái a világ különböző szériáinak egy-egy fordulóján vesznek részt. Losonczy Levente így többek között a legeredményesebb magyar túraautó-versenyzővel, Michelisz Norberttel is egy pályán lesz ezen alkalmakkor, valamint a TCR Italy első vallelungai hétvégéjén.

A jó szereplés idén nemcsak a bajnoki tabellák, illetve a jövőbeli lehetőségek szempontjából fontos, hanem azért is, mert a szintén idén bevezetett TCR-világrangilsta minden túraautó-versenyzőnek lehetőséget biztosít arra, hogy kvalifikálja magát a World Tour döntőjébe, ahova a pontverseny első 15 helyezettje mellett a ranglista legjobb 45 pilótája jut be. 

 

 

A TCR Europe 2023-as versenynaptára

 • Április 28-30.: Algarve, Portugália (World Tour)
 • Május 12-14.: Pau, Franciaország
 • Május 26-28.: Spa-Francorchamps, Belgium (World Tour)
 • Június 16-18.: Hungaroring, Magyarország (World Tour)
 • Július 21-23.: Paul Ricard, Franciaország
 • Szeptember 22-24.: Monza, Olaszország
 • Október 20-22.: Barcelona, Spanyolország

A TCR Italy 2023-as versenynaptára

 • Április 21-23.: Imola
 • Május 5-7.: Misano
 • Június 9-11.: Vallelunga (World Tour)
 • Július 7-9.: Mugello
 • Szeptember 15-17.: Monza
 • Október 13-15.: Vallelunga
 • Október 27-29.: Imola