A tavaszi szünet végeztével Cremonában versenyeztek a MOTAM gokartosai

 

Egy hónapos kihagyás után ismét Olaszországban, Cremonában versenyzett Molnár Martin és Gender Tamás Junior, a  WSK Super Master Series idei negyedik fordulóján.

A valenciai Európa-bajnoki forduló után ismét Olaszországban, méghozzá Cremonában versenyzett Molnár Martin, egy olyan pályán, amelyen korábban még nem állt rajthoz. Martin ennek ellenére rögtön jó tempót mutatott, és pénteken két top 10-es helyezéssel kezdte a hétvégét: az első előfutamon a 9., a másodikon a 8. helyen intették le. Szombaton is tartani tudta a jó formáját, amiben a változó időjárás sem zavarta meg. A harmadik előfutamon a 10. pozícióban ért célba, a másodikon pedig egy ideig dobogós helyen haladt, majd egy apróbb megingás után negyedik lett. A vasárnapi elődöntőben nagy felzárkózást bemutatva sikerült tartania a jó sorozatát, a döntőben azonban a hétvége során először nem volt meg a tempója ahhoz, hogy a legjobb tízbe kerülésért csatázzon. Martin a 93 versenyzőből a 23. helyen zárta a négyfordulós WSK Super Master Series 2023-as kiírását.

Tamás Junior a 81 versenyzőt felvonultató OKJ-kategóriában vágott neki a hétvége küzdelmeinek. Az időmérőn csoportjában a 24. helyen zárt, majd az első két pénteki előfutamot a 27., valamint a 21. pozícióban fejezte be, és innen várta a folytatást.

Molnár Martin ezután az FIA Európa-bajnokság futamán indult a csehországi Trinecben található International Steel Ringen. Az Energy Corse OK-kategóriában induló magyar gokartosa az előfutamok során háromszor is a legjobb tízben végzett, egyszer hetedik, kétszer pedig hatodik lett. Az elődöntőben ezután technikai problémák miatt nem volt meg a tempója, ám a Valenciában rendezett idei első Eb-fordulóhoz hasonlóan most is bejutott a döntőbe, ahol viszont nem ért célba, mert rögtön a rajt után leengedett az egyik gumija.

A versenyek összefoglalóit és a Martinnal kapcsolatos legfrissebb híreket a gombra kattintva olvashatod.

A MOTAM versenyzői a Hungarian Motorsport Academy tagai lettek

 

2023. május 9-én a Puskás Stationban tartott sajtótájékoztatón bejelentette a HUMDA, hogy folytatódik a tavaly létrehozott Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszer. A kiválasztást Michelisz Norbert, a túraautó világkupa 2019-es bajnoka és Talmácsi Gábor, a MotoGP-sorozat 2007-es világbajnoka irányította és a programba olyanok kerültek be, akik az elmúlt évben kiemelkedő nemzetközi eredményt értek el, így örömmel tudatjuk, hogy a MOTAM két gokartos versenyzőja Molnár Martin és Gender Tamás Junior, a túraautós Losonczy Levente, valamint a superenduro kategóriában szereplő Zsigovits Norbert is bekerül a programba.

Losonczy Levente Misanoban és Spaban versenyzett a TCR Italy és a TCR Europe mezőnyében

 

Küzdelmesen alakult a TCR Italy versenysorozat második fordulója Losonczy Levente számára az olaszországi Misanóban, de az Aggressive Team Italia versenyzője így is gyarapította pontjai számát és a 25 éven aluli versenyzők kategóriájában a 3. helyen végzett.

Az olasz bajnokság első két fordulója után a TCR Europe mezőnyében is bemutatkozott a Hungarian Motorsport Academy támogatásával az Aggressive Team Italia színeiben versenyző Losonczy Levente. A fiatal túraautó-pilóta iskolai kötelezettségei szünetében indult a kontinens egyik legerősebb túraautós mezőnyében. Levente a F1-es nagydíjat is rendező Spa-Francorchamps aszfaltcsíkján az első futamon a 19. helyen ért célba, majd a vasárnap megtartott második versenyen a 21. helyezett lett.

Gender Tamás Junior a Forza Racing csapatában debütált Rodbyban

 

George Russell, a Mercedes 25 esztendős Forma-1-es pilótájának korábbi csapatában a Forza Racing színeiben indult Rodbyban a Champions of the Future Euro Series idei harmadik fordulóján.

 

A brit székhelyű Forza Racing az elmúlt bő tíz évben sikeres és elismert csapattá nőtte ki magát, amely számos versenyzőt nevelt ki és ért el velük komoly eredményeket OK és OKJ-kategóriában egyaránt. A WSK-versenyektől kezdve az Európa-bajnoki futamokon át az egyéb rangos viadalokig a 2012-ben és 2017-ben Európa-bajnoki, utóbbi évben világbajnoki címet is ünneplő istálló számos rangos sorozatban képviselteti magát, miközben nagy hangsúlyt fektet a gokartosok felkészítésére.

Gender Tamás Junior nagyon motivált és a Forza Racing csapattal készül az idény folytatására. További információ, hírek és Tamás Jr. versenynaptára a tamasgender.com oldalon.

Kövessétek a MOTAM Facebook és Instagram csatornáit, hogy elsőként értesüljetek a versenyzőink sikereiről és eredményeiről.