Bár a versenyzés ebben a hónapban kimaradt, mégis aktív és eredményes hónapot tudhat maga mögött júliusban Gender Tamás Junior. A fiatal magyar gokartos a HUMDA Academy versenyzője lett, rehabilitációs és Fit4Race edzéseken, valamint gyorsasági autóversenyeken vett részt.

Gender Tamás Junior Magyarországon és Horvátországban készült következő versenyeire, miután hivatalosan bejelentették, hogy a fiatal gokartos a HUMDA Academy versenyzője lett. – Hatalmas megtiszteltetés, hogy a többfordulós, különböző elemekből álló sikeres tesztfeladatok teljesítése, valamint eddig elért eredményeim alapján a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. beválogatott a HUMDA Academy támogatott versenyzői közé – mondta Gender Tamás Junior.

Ez a lehetőség nagyon komoly szakmai segítség abban, hogy közelebb kerüljön álmai és céljai eléréséhez és nagyon jól kiegészíti a szülei, a családja és csapata, a Parolin Racing Kart, valamint coach-a, a Felice Tiene által befektetett rengeteg munkát és áldozatot.

A csapat legifjabb versenyzője közben június végi balesete miatt rehabilitáción és Fit4Race edzéseken vett részt. A legutóbbi versenyen szerzett bordasérülése óta ugyanis megpróbált újra gokartozni, de az oldalirányú G-terhelés miatt fájdalmai voltak. Emiatt úgy döntöttek, hogy Magyarországon folytatja a rehabilitációs kezeléseket. Mágnes-és lézerterápiára jár, amelyek célzottan a sérült területet kezelik. Mindezek mellett a Fit4Race edzésein is részt vesz, hogy fizikai és mentális állóképességét is szinten tartsa. Azon dolgozik, hogy mielőbb újra visszatérhessen a versenypályára.

A sérülés ellenére ezek a hetek sem teltek autóverseny nélkül. Előbb az International GT Open hungaroringi versenyén vett részt, amelyen két kedvenc formula autós utánpótlás csapatának is szurkolhatott, majd a Gender Racing Teammel Grobnikba utazott, s a versenyhétvégét Grobnikban töltötte a csapattal.

Gender Racing Team