Sikeres visszatérés után, az elmúlt időszak tesztjeinek és a korábbi versenyek eredményeinek tükrében a Parolin Racing Kart és a csapat szakemberei úgy döntöttek, hogy a jövőben már az OK Junior kategóriában állhat rajthoz Gender Tamás Junior a Trofeo delle Industrie rangos nemzetközi versenyen. A debütálás igen eredményes volt, bíztató részeredményekkel.

Nyári sérüléséből adódó néhány hetes kényszerpihenője után jól sikerült Gender Tamás Junior számára a visszatérés szeptemberben a versenypályákra. Az eddigi versenyek és tesztek eredményeképp Gender Tamás Junior csapata, a Parolin Racing Kart és a csapat szakemberei úgy döntöttek, hogy a jövőben már az OKJ-kategóriában állhat rajthoz a magyar versenyző. A debütálásra pedig jó alkalomnak ígérkezett a Trofeo delle Industrie nemzetközi verseny, amelyen saját bevallása szerint nagyon motiváltan indult a magyar gokartos. – Örülök, hogy a Parolin Racing Kart szakemberei eddigi teljesítményem alapján méltónak tartanak a kategóriaváltásra. Nem ismeretlen számomra a pálya, hiszen korábban már versenyeztem és teszteltem is Lonatoban. Teljes mértékben felkészültnek érzem magam fizikálisan és mentálisan is, amelyhez minden támogatást megkaptam a Parolin Racing Kart-tól, coachomtól, Felice Tiene-től, a Fit4Race-től és a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.-től – fogalmazott a verseny előtt Gender Tamás Junior.

A HUMDA Academy versenyzője az OK Junior kategóriában mutatkozott be a rangos nemzetközi versenyen, amely immár fél évszázada az egész gokartsport egyik legtradicionálisabb rendezvénye, ahol a gyártók csapatainak versenyzői csapnak össze egymással.

Külön szakmai csemege volt, hogy Gender Tamás Junior a sportág egy ilyen különleges, tradicionális rendezvényén teljesíthette első OK Junior versenyét. A nagyon bíztató részeredményekkel záruló tesztnapokat követően természetesen az első éles versenyhétvégével kapcsolatban „csak” a tisztes helytállás volt a fő célkitűzés. Az új kategória versenygépének jóval több lóereje, nagyobb tempója és méretei, na és nem mellesleg, általában az ellenfelek elszántsága már önmagában is komoly kihívást kínál. A magyar gokartos nagyszerűen fel tudta venni a mezőny tempóját, ami az időmérőn is megmutatkozott.

A változó sikerrel teljesített előfutamokat követően végül a vasárnapi reményfutamon a középmezőnyből rajtolhatott és ennek a befutójánál mindössze egy hellyel csúszott le arról, hogy esetleg a döntőben is rajthoz állhasson. Mindezzel együtt, valamint a korábbi sérülése miatti hosszas kihagyást tekintve is nagyszerű, bíztató részeredményekkel vette a kategóriaváltás első éles küzdelmeit és lelkesen nyilatkozott első OK Junior versenyhétvégéjéről.

– Már most, az első verseny után nagyon motiváltan várom a folytatást! Nagy élmény volt, hogy múlt hétvégén az 50. Trofeo delle Industrie versenyen, a South Garda Karting pályán teljesítettem életem első versenyét a népszerű OK Junior kategóriában. Az időmérő jól sikerült, kevesebb, mint 0.3 tizeddel maradtam el az első helyezettől. A Heat versenyek felemásan sikerültek, de célom az volt, hogy felvegyem a ritmust a többiekkel. A vasárnapi Warm Up-on az első körben kipördültem, emiatt ezt nem sikerült teljesítenem, így a Repechage futamon volt először lehetőségem aznap pályára gurulni, amely jól sikerült, azonban az elődöntőn való részvételről és a döntőbe jutás lehetőségéről egy hellyel lecsúsztam. Nagy örömmel tölt el, hogy ebben a kategóriában versenyezhetek, sokat kell még tanulnom, de motiváltan várom a folytatást, amely november elején, egy WSK versenyen lesz. Köszönöm a szurkolást és a támogatást mindenkinek, akik végig követték ezt a fontos versenyhétvégémet – mondta Gender Tamás Junior.

Gender Racing Team