Szombaton rendezik a Superenduro-világbajnokság második fordulóját a németországi Riesában. Zsigovits Norbert úgy érzi, hogy jó formában van, így mindenképpen szeretne előrelépni a számára jól ismert helyszínen az előző versenyhez képest.

Január 7-én, szombaton folytatódik a Superenduro-világbajnokság 2022–23-as kiírása. A mezőny tagjai a Németország keleti részén, Drezdától mintegy 40 kilométerre található Riesában mérik össze ismét a tudásukat. A viadalon természetesen ezúttal is ott lesz Zsigovits Norbert, aki a nyitófordulóban rögtön bejutott a királykategória, a Prestige döntőjébe.

A 23 éves versenyző Krakkóban a legjobb magyar volt a mezőnyben. Az időmérőn elért tizenharmadik helyének köszönhetően szerepelhetett a fináléban, ahol kétszer ugyanebben a pozícióban végzett, majd az utolsó futamon 12. lett. A HUMDA Academy támogatásával versenyző motoros már akkor azt a célt tűzte ki, hogy Németországban javítson ezen az eredményen.

„Rengeteget tanultam, és az egész szezon jó tanulóév lesz – nyilatkozta a lengyelországi nyitány után. – Az a cél, hogy minél hamarabb eljussunk a top tízig, ezért fogok most minél többet edzeni, hiszen már jobban látjuk, hogy miken kell javítani. Jó úton haladunk, remélem, hogy Németországban már előrébb leszek.”

Hogy mennyire sikerült jól a felkészülés, az hamarosan kiderül, mindenesetre Zsigovits optimista. A körülmények nagyon kedvezően alakultak számára, hiszen a tél közepén is sokat edzhetett, ami ebben az időszakban nem magától értetődő, így bizakodva várja a riesai megmérettetést.

„Szombaton kerül megrendezésre a Superenduro-világbajnokság második fordulója Németországban – nyilatkozta. – Már jól ismert helyszín számomra, a rendezők mindig élvezetes pályát építenek. Az enyhe idő miatt sokat tudtam motorozni, és néhány új beállítást is ki tudtunk próbálni. Úgy érzem, jó formában vagyok, izgatottan várom a szombati versenyt!”

A versenyzőknek 11:30-kor kell először motorra ülniük, ekkor rendezik a szabadedzéseket és az időmérő futamokat, ez a tervek szerint délután 3-ig fog tartani. Három órával később kezdődnek a versenyek, ez a szakasz a díjátadó ceremóniával együtt este fél 10 kor ér véget.

Akik a televízió képernyője előtt szeretnék követni az esti eseményeket, azok 23 órától megtekinthetik a Sport2-n. Zsigovits mellett az Európa kupában Varga Imrének, Mizsér Gergőnek, Liszka Rolandnak és Szőke Márknak lehet szurkolni.

Ami a bajnokság további menetrendjét illeti, a németországi forduló után hazánkba látogat a mezőny, hiszen a harmadik fordulót a Papp László Sportarénában rendezik február 4-én. Az eseményre az EnduroGP.hu-n lehet jegyet vásárolni. A következő, nizzai versenyt törölték a versenynaptárból, így a vb hat helyett öt viadalból fog állni.

A KTM Centrum is készül a budapesti Superenduro GP-re. A webshopban minden jegyvásárló 15%-os kedvezményre jogosult alkatrészek, kiegészítők és ruházat vásárlása esetén, valamint 5% kedvezményre minden motor megvásárlása alkalmával. A KTM Centrum az idei versenyhez hasonlóan 2023-ban is megjelenik a Papp László Budapest Sportarénában, ahol szintén megvásárolhatók lesznek a termékek. További részletek az EnduroGP.hu oldalon.