A WSK Super Master Series idei zárófordulóját követően a csehországi Trinecben versenyez Molnár Martin. Az Energy Corse gokartosa ezúttal a Champions of the Future Euro Series második állomásán áll rajthoz egy hullámvasútszerű pályán.

A Trinecben található Steelring International Circuit-re látogat az európai gokartos elit, hogy megvívja a Champions of the Future Euro Series idei második fordulóját. A 96 nevezőt számláló, azaz rendkívül népes OK-mezőnyben pedig ott lesz Molnár Martin is, aki ebben a kategóriában először versenyez ezen a helyszínen.

Az Energy Corse gokartosa a szerdai, javarészt vizes pályán rendezett szabadedzések során végig az élmezőnyben szerepelt, ami bizakodásra ad okot a hétvége további részére. „Elég jól sikerült az edzésnap, amelyen csak az utolsó menetben tudtam száraz aszfalton körözni, de a pálya állapota még itt sem volt a legjobb. Esős körülmények között úgy néz ki, jól állunk” – összegzett a HUMDA által támogatott sportoló.

„Ami a pályát illeti, rengeteg a kanyar és alig van egyenes, ami a hullámvasútszerű, dimbes-dombos vonalvezetéssel kiegészülve egészen egyedivé teszi ezt a kört, illetve akad egy-két nem túl kellemes bukkanó is. Emellett igencsak szűk pályáról van szó, amelyen nehéz előzni, ezért különösen fontos lesz a jó időmérő és a jó helyezkedés a futamok elején.”

A hétvége érdemi része a megszokottakkal ellentétben ezúttal nem pénteken, hanem már csütörtökön elkezdődik, ekkor rendezik az időmérőt és az első előfutamokat, majd szombaton jön a folytatás, vasárnap pedig az elődöntők és a döntő. Utóbbiba 36 versenyző jut be. Az időjárás a folytatásban is változónak ígérkezik.

A Champions of the Future Euro Series második fordulójáról élő eredménykövetés, élő közvetítés és egyéb információk ITT találhatók.