Június 16-18. között rangos túraautó-versenyek és formulaautós futamok zajlanak a Hungaroringen: az International GT Open mezőnye mellett a TCR Europe és a Formula Regional by Alpine pilótái is rajthoz állnak. A TCR Europe-ban az Aggressive Team Italia pilótája, Losonczy Levente is pályára lép. Jegyek kaphatók a GPticketshop.com-on.

Milyen élményeid vannak eddig a Hungaroringről, a nemzetközi pályafutásod ellenére valóban hazai pályának érzed?
A Clio kupás pályafutásom során többször álltam dobogón a Hungaroringen és itt debütáltam tavaly a TCR kategóriában. Bár sokat versenyzem külföldön, igazán hazai pályának érzem a Hungaroringet, hiszen közel 40 éves múltú, Forma-1-es pályáról beszélünk, mindig nagyon különleges itt versenyezni.

Melyik a kedvenc szakaszod a pályán, melyik a legnagyobb kihívás?
A kedvenc szakaszom a pályán a sikán utáni rész, a kanyarok ritmusa az egyik legjobb. A legnagyobb kihívás a 4-es kanyar: emelkedőn közelítjük meg, ezért nem sok látszik belőle, nehéz felmérni, hogy mekkora tempót vihetünk be. Ezért ez a legnehezebb feladat.

Ismét közös mezőnyben versenyzel Michelisz Norbival, ellenfélként vagy Hungarian Motorsport Academy mentoraként tekintesz rá inkább?
Michelisz Norbira elsősorban példaképként, másodsorban HMA-s mentorként tekintek, ismét nagy megtiszteltetés, hogy együtt állhatunk rajthoz a hétvégén. Remek versenyző és nagyszerű ember is, ráadásul ugyanolyan autóval versenyzünk, ami plusz motiváció, hogy fejlődjek és egyre gyorsabb legyek.

Aki először jár TCR-futamon, mire számíthat? Szerinted mi a legizgalmasabb ebben a versenysorozatban?
Aki először jár TCR-futamon a hétvégén, nagyon szoros küzdelemre számíthat, főleg a BoP rendszer miatt, ami az összes gyártóra érvényes. A folyamatos harc nagyon izgalmas ebben a versenysorozatban, nincs DRS, úgyhogy közel kell maradni az ellenfelekhez, nem nagyon lehet trükközni és mesterséges eszközökkel előzni.

A TCR-en kívül számodra melyik a legérdekesebb versenysorozat a hétvégi programban?
A TCR-en kívül a legérdekesebb versenysorozat az International GT Open lesz, több gyártó autóját meg lehet majd csodálni, lesz Audi, BMW vagy éppen Porsche. Ezek az autók 230 km/h fölé gyorsulnak a célegyenes végére, igazán látványos versenyt láthatnak majd a kilátogató nézők.

Emellett, a Formula Regional by Alpine mezőnyében több ígéretes tehetség is versenyez, köztük Andrea Kimi Antonelli, aki már most a Mercedes Junior-program tagja. Sok izgalmas pillanat ígérkezik a TCR-en kívül is, de remélem, a leginkább mindenki a mi versenyünket várja!