A 19 éves Losonczy Levente csatlakozásával fokozza túraautós jelenlétét a Motorsport Talent Management. A TRP Hungary cégcsoport sportmenedzsment ága ötvözi a gokartos programok során Olaszországban, valamint a brit túraautózásban megszerzett tapasztalatokat.  

A TCR Italy és TCR Europe sorozatban az Aggressive Team Italia színeiben versenyző Losonczy Levente csatlakozik a Motorsport Talent Managementhez, ezzel a gokartsportban szereplő Molnár Martin és Gender Tamás Junior, valamint a túraautós Rácz Gergő mellett már négy autóversenyző alkotja a MOTAM csapatát.

Losonczy Levente tízéves korától kezdve végig járta a gokartosok ranglétráját különböző Rotax-bajnokságokban, majd 2019-től a Bohemia Clio Cup mezőnyében zártkarosszériás autóval is kipróbálta magát. Három szezon után újabb fontos lépcsőfok következett a pályafutásában; 2022-től TCR kategóriás túraautókkal áll rajthoz.

Idén az Aggressive Team Italia színeiben a TCR Italy és a TCR Europe futamaira készül, csapata intenzív teszt- és versenyprogramot állított össze a számára. Több F1-es nagydíj helyszínén, például Monzában, Imolában, a Paul Ricardon, a Red Bull Ringen, Barcelonában és 2023. június 16-18. között a Hungaroringen is pályára lép a Hyundai legkorszerűbb benzines túraautójával, az Elantra N TCR-rel.

Levente pályafutását a MOTAM egyebek mellett sportszakmai menedzsment, karriertervezés, operatív és adminisztrációs szolgáltatások, valamint márkaépítés és marketingkommunikációs tevékenységek megvalósítása terén segíti, így a versenycsapatot működtető az Aggressive Team Italia, a fizikális és mentális felkészítéssel foglalkozó Fit4Race, valamint Levente szponzorai, az OxxyGenum és a Pillango GmbH révén erős háttér biztosítja a fiatal sportoló előmenetelét.

„Külföldi versenyző ismerőseimtől már hallottam arról, milyen sokat segíthet egy pilótának, ha profi menedzsment áll mögötte, ezért nagyon örülök annak, hogy elkezdünk együtt dolgozni a MOTAM-mal. Rendkívül mozgalmas év vár rám a pályán és azon kívül is, szeretnék maximálisan arra koncentrálni, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam a TCR Italy-ban és a TCR Europe-ban. Sok teendőnk van még a csapattal, az edzések terén és menedzsment területen is, de nagy lelkesedéssel vágok bele!” – nyilatkozta Losonczy Levente.

„Megtiszteltetés, hogy korábbi versenyzőként és sikeres üzletemberként Losonczy Csaba bizalmat szavazott a MOTAM-nak és mi is részt vehetünk Levi pályafutásának további építésében. Gokartos pilótáink révén már rendelkezünk tapasztalatokkal az olasz autósport közegében és Rácz Gerivel a túraautózás egyik fellegvárában, a BTCC programjában is részt vettünk már, így a TCR sem ismeretlen terep a számunkra. Nagyon örülünk, hogy egy új partnerrel, az Aggressive Team Italia csapatával is felvehetjük a kapcsolatot. Intenzív évnek nézünk elébe, amely során a menedzsment, a marketingkommunikáció, a coaching és egyéb területeken hasznosítani fogjuk a tudásunkat és kapcsolatainkat” – mondta Őry Tamás, a MOTAM ügyvezető igazgatója.   

MOTAM: Magyarországon egyedülálló sportmenedzsment program

A Motorsport Talent Management (MOTAM) a TRP Hungary 2021-ben létrehozott ága, amelynek célja, hogy a sikeres események mellett sportolók előmenetelét is segítse. A MOTAM a szponzoráció, a sportszakmai menedzselés, a fizikai és mentális felkészítés, a kommunikáció és a jogi háttér terén is szolgáltatásokat nyújt a felkarolt versenyzőknek, akik a pályafutásuk minden elemében szakemberek segítségére támaszkodhatnak a lehető legjobb teljesítmény elérése érdekében.

Kiválasztásuk egyik szempontja a Fit4Race szakvéleménye, a program a MOTAM együttműködő partnere a versenyzők fizikai és mentális felkészítése terén. Menedzsment üzletágunk kiemelten foglalkozik a gyorsasági autóversenyzés, az enduro motorozás, valamint a raliversenyzés tehetségeinek gondozásával.

A MOTAM egyebek mellett a Rotax Max Challenge Euro Trophy, a WSK, a Champions of the Future, a CIK-FIA gokart-bajnokságokban, a BTCC betétfutamaként működő MINI Challenge-ben, a FIM EnduroGP-világbajnokságban és a FIM SuperEnduro-világbajnokságban versenyeztetett pilótákat, kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik az Egyesült Királyságban és Olaszországban is.

A sportmenedzsment mellett innovatív üzleti és oktatási koncepciók kidolgozása és megvalósítása is a MOTAM tevékenységei közé tartoznak.