Szárnyalt Molnár Martin a kétfutamos WSK Euro Series első hétvégéjén az olaszországi Lonatóban. A HUMDA Academy versenyzője már az előfutamokban is remekelt, az OKJ kategóriában két győzelmet szerzett, majd még nagyobb fegyvertényt hajtott végre: megnyerte az elődöntőt. A döntőben sokáig a negyedik helyen állt, végül ötödik lett. A hétvége során 47 pontot gyűjtött, amivel a bajnokság igen előkelő második helyén áll.

Az FIA Európa-bajnoki sorozat lezárultával július közepén újraindult a legrangosabb gokartbajnokságnak tartott WSK sorozat. Méghozzá a kétfutamos Euro Series-zel. Ezt a bajnokságot korábban olyan nevek nyerték meg, mint Max Verstappen (háromszor), Charles Leclerc vagy Lando Norris, de a második helyezettek között is találhatunk azóta a Forma–1-ben szép karriert befutott pilótákat, mint Alexander Albon vagy Esteban Ocon.

Az OKJ kategóriában 72 versenyző állt rajthoz. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Molnár Martin az időmérő csoportjában harmadik, összesítettben pedig kilencedik lett. Ezzel C csoportba került, amely azt jelentette, hogy az öt előfutamban háromszor belülről, kétszer kívülről rajtolt.

 

A belső soros rajtok remekül sikerültek, már az első előfutamon robbantott, amelyet megnyert. A második külső rajtos előfutamában második lett, az utolsóban pedig megszerezte a hétvége második győzelmét.

A külső sor a lonatói pályán is egyértelmű hátrányban van a rajtnál, pár pozícióvesztés garantálható. Ráadásul mind a kétszer beragadt Martin sora a rajtban, így a negyedikről a 12–13. helyig esett vissza, ahonnan mind a kétszer a nyolcadikra tudott felkapaszkodni.

Az előfutamok utáni összesítésben így a hatodik helyen állt. A B elődöntőben a harmadik helyről rajtolt, de hamar az élre állt, és megszerezte a hétvége harmadik, egyben legértékesebb győzelmét. Az elődöntő megnyeréséért ugyanis 30 bajnoki pont járt.

A döntőben az ötödik helyről indulhatott, sokáig a negyediken állt, végül ötödiknek futott be, amiért további 12 ponttal gazdagodott. Mivel az előfutamok utáni összesített hatodik helyért is járt öt pont, így Martin összesen 47 pontot gyűjtött, amivel a WSK Euro Series bajnokságban a második helyen áll.

„Jó hétvégénk volt – monda Molnár Martin. – Az Energy Corse csapat az időmérőre új beállítással próbálkozott, ami bejött, sokat gyorsultunk vele. Az előfutamokra is megvolt a tempóm. Két győzelem és egy második hely nem rossz eredmény egy ilyen erős mezőnyben.

Az elődöntőben a rajt után sikerült az élre állni és végig meg tudtam tartani a vezető pozíciómat. Erre a győzelmemre nagyon büszke vagyok.

A döntőben a rajtnál az ötödik helyről sikerült feljönnöm a harmadikra, de kicsit lesodródtam, így negyediknek fordultam el. Az utolsó körig tudtam tartani a negyedik helyemet és végül ötödiknek futottam be. Nagyon szerettem volna a döntőben dobogóra állni, ez nem sikerült, ami miatt egy kicsit elégedetlen vagyok, de a hétvége többi része tényleg nagyon jó volt.

Annak is örülök, hogy a második helyen állok a bajnokságban, ilyen előkelő pozícióm még nem volt soha a WSK-ban. Remélem, a második futamon is jól jön ki a lépés, és egy igazán jó eredménnyel tudom befejezni a Euro Seriest.“

A WSK Euro Series második és egyben záró futamát július 28 és 31-e között rendezik az olaszországi Sarnóban.

Molnár Martin, OKJ eredmények

Résztvevők: 72
Időmérő csoport: 3.
Időmérő: 9.
CD előfutam: 1.
AC előfutam: 8.
CE előfutam: 2.
BC előfutam: 8.
CF előfutam: 1.
Előfutamok összesen: 6.
B elődöntő: 1.
Összesített eredmény a döntő előtt: 5.
Döntő: 5.

WSK Euro Series pontok: 47
WSK Euro Series helyezés: 2.