Már az előfutamokon is volt kiugró eredménye Molnár Martinnak a Champions of the Future gokart-bajnokság második állomásán, a spanyolországi Zuerában. Az Energy Corse versenyzője a vasárnapi döntőben is kirobbanó formában volt, a 19. helyről rajtolt, majd 12 pozíciót javítva a 7. helyen végzett.

A gokart Európa-bajnokság portimaói nyitófordulóján elért sikerek után Molnár Martin a következő helyszínre, Zuerába is átmentette a remek formáját. A spanyolországi pályán az újabb Eb-hétvége előtt a Champions of the Future gokart-bajnokság második fordulóját rendezték meg, ahol lényegében az OK Junior (OKJ) kategória teljes mezőnye jelen volt.

Az Energy Corse versenyzője számára nem jött ki a lépés az időmérőn, a csoportjában az ötödik helyezett lett, ami a szabályok szerint az összesítettben a 15. helyet jelentette. Innentől fogva azonban tört előre: az előfutamokon egyre jobb teljesítményre volt képes, az utolsó kettőn második és a harmadik helyet szerzett. 

Martin a 72 fős OKJ-mezőny 14. helyén jutott a döntő rajtsorrendjét meghatározó Szuper Előfutamba. A folyamatos csaták közepette két rossz döntéssel több pozíciót is vesztett, így a döntőben a 19. rajthelyet foglalhatta el. Ekkor ismét fordult a kocka, az Energy Corse versenyzője valósággal szárnyalt: 12 pozíciót javított, végig kimagaslóan jó köridőket futott és a 7. helyen ért célba.

„Jó hétvégénk volt, de a döntőt élveztem a legjobban, ahol nagyon jó csatákat vívtunk – mondta Molnár Martin. – Az időmérő sikerülhetett volna jobban és akkor az előfutamokon is jobb rajtpozícióm lett volna. A Szuper Előfutamon két rossz döntést is hoztam, nem zártam be időben az ajtót, először négyen, aztán hárman előztek meg. Ezt nem szabad megengedni egy ilyen erős mezőnyben. A döntő viszont már rendben volt.”

Kicsit szerencsém is volt, mert egy kő kilyukasztotta a hűtőmet, folyamatosan folyt belőle a víz és ha lett volna még egy kör, akkor már vissza kellett volna venni a tempót. Zuerában már többször is versenyeztem. Eddig nem tartozott a kedvenc pályáim közé, de most gyorsan összeállt minden és egyre jobban tetszik. Remélem, két hét múlva még sikeresebbek leszünk.”

Lelkesen figyelte az eseményeket Molnár Zoltán, Martin édesapja is: „Nagyot ment a fiú! – nyilatkozta. – A döntő után sokan gratuláltak, olyanok is, akikkel nem vagyunk közeli kapcsolatban.”

A Champions of the Future-sorozat második fordulója után Molnár Martin az OKJ-kategóriában 9 ponttal a 16. helyen áll. A mezőny Zuerában marad, bár a versenyzők kapnak másfél hét szabadságot a gokart Európa-bajnokság második futama előtt, amelyet szintén ezen a pályán rendeznek.