Küszködött a tempója megtalálásával Molnár Martin a Champions of the Future Euro Series csehországi Trinecben rendezett versenyhétvégéjén, de a döntőben azért sikerült villantania, amikor 17 helyet javítva ért célba.

A szerdai tesztnap biztató kezdése után jóval nehezebb folytatás következett Molnár Martin számára a Champions of the Future Euro Series idei második fordulóján, Trinecben. A Steelring International Circuiten rendezett viadalon az Energy Corse versenyzője száraz és esős körülmények között is pályára lépett, de a szombati elődöntőben elszenvedett baleset után a döntőben már csak a tisztes helytállás lehetett a célja. Ezt teljesítette is, hiszen a fináléban 17 pozíciót javított.

„Az időmérőn forgalomba kerültem, majd az első előfutamon nagyon csúszkált a gokartom. A második előfutamra javult a tempóm, de még mindig nem volt az igazi, ahogy pénteken is küszködtünk. Sok mindent kicseréltünk a gokarton, de nem akart összeállni” – értékelte a versenyhétvége első két napját a HUMDA által támogatott sportoló, aki az öt előfutamból hármat a top tízben zárt.

„Ezek után a szombat sem alakult egyszerűen. Az elődöntőben történt egy baleset, aminek én is a részese voltam. Kicsúsztam a pályáról, majd betoltam a gokartot és folytattam a versenyt. Nagy hátrányból sikerült utolérnem a mezőnyt, de előzni már nem volt időm. A döntőre aztán megérkezett az eső, a szerdai esős tesztnap alapján pedig bizakodtam a jó tempóban, de ezúttal nem sikerült hozni azt, amit három nappal korábban. Viszont így is felzárkóztam a 36. rajthelyről a 19. pozícióba, amit el lehet könyvelni pozitívumként erről a napról.”

„Sokat tanultunk ebből a hétvégéből, amit kamatoztathatunk a következő versenyen, amelyet ugyanitt rendeznek majd Trinecben. Ezúton is köszönöm a munkát az Energy Corse-nak, a remekül felkészített motort a Machac Motorsnak, valamint a támogatást a csapatomnak, partnereimnek, a családomnak, a MOTAM-nak, a HUMDA Academy-nek, a coach-omnak, Antonio Gallucciónak és a szerelőmnek, Andrea Terronnak.

Miként azt Martin is említette, a mezőny marad Csehországban, hogy nem egészen két hét múlva, május 19. és 21. között már Európa-bajnoki fordulón vegyen részt a Steelringen.

Molnár Martin, OK-eredmények

Résztvevők: 82
Időmérő csoport: 7.
Időmérő összesített: 21.
C-D előfutam: 7.
C-F előfutam: 9.
C-E előfutam: 11.
A-C előfutam: 10.
B-C előfutam: 14.
Előfutamok összesített: 29.
Elődöntő: 21.
Döntő előtti összesített: 36.
Döntő: 19.