Zsinórban második versenyhétvégéjére készül Molnár Martin a spanyolországi Valenciában, ahol ezen a hétvégén rendezik az idei FIA gokart Európa-bajnokság nyitófordulóját. Az Energy Corse versenyzője hasznos tapasztalatokkal vág neki az Eb-nek.

Közel két hét szünetet követően ismét Spanyolországban, azon belül ismét Valenciában áll rajthoz az európai gokartos utánpótlás krémje, hiszem a Champions of the Future Euro Series után az FIA gokart Európa-bajnokság idei első állomásának is a Kartodromo Internacional Lucas Guerrero versenypálya ad otthont.

A szervezők már korábban rekordszámú nevezőről adtak hírt, ami a Molnár Martint is felvonultató OK-kategóriában 90 versenyzőt jelent. Ez jelentős növekedés a tavalyi évhez képest.

Ami az újdonságokat illeti, azokból is bőven akad: az 1428 méter hosszú aszfaltcsík először rendez Eb-futamot, de nem ez az egyetlen változás, ugyanis módosult a pontrendszer az időmérőt és az elődöntőt illetően, hogy a versenyzőket még inkább a minél jobb eredmények elérésére sarkallják. Emellett az FIA fenntarthatósági stratégiájával összhangban az idei évtől ebben a sorozatban 100%-ban fenntartható üzemanyagot használnak.

Molnár Martin számára a két héttel korábbi versenyhétvégéhez képest mindenképpen pozitív különbséget jelent, hogy már ismeri a pályát és a WSK Promotions versenyein használthoz képest eltérő gumikat. Ezekre a tapasztalatokra igyekszik építeni az Eb nyitányán.

„A legutóbbi versenyhétvégén egészen gyorsan megtanultam a pályát, és próbáltam ráérezni a gumikra is. Versenyben nagyon másként működnek, mint a WSK-ban használt abroncsok, az első előfutamban például vigyázni kell rájuk, mert, ha nem teszed, az azt követő előfutamokra nem marad gumi. Velem ez meg is történt, kicsit hamarabb elfogytak a gumijaim, mint terveztük, de ezeket a tapasztalatokat is viszem magammal, és az Eb első fordulójában hasznosítani is fogom azokat. Most nem vett el időt a hétvége kezdetéből a pályatanulás, ezért bízom benne, hogy a gumikezelés mellett a tempónk is jobb lesz” – tekintett előre a HUMDA által támogatott sportoló.

Akárcsak két héttel korábban, Valenciában most is kifogástalan (23-27 fok napközben), időnként ugyanakkor meglehetősen szeles időjárás fogadja majd a mezőnyt, amely a versenyhétvége érdemi részét pénteken délben, az időmérő edzésekkel kezdi, majd következnek az előfutamok egészen szombaton kora estig, végül pedig vasárnap kerül sor az elődöntőre és a döntőre.

A versenyről eredményeket és egyéb információkat EZEN A LINKEN talál.