Szőke Márk

Pályafutása

Szőke Márk (1995) ötéves kora óta rendkívüli akaraterővel készül a versenyekre, ez motocrossban már eredményre vezetett, hiszen több egyéni- és csapatbajnoki címet szerzett Magyarországon junior és felnőtt kategóriában is, nemzetközi versenyeken is rendre az élmezőnyben szerepelt és válogatott kerettag is volt.

versenymotor

Szőke Márk egy többszörös világbajnok francia gyártó 300 köbcentiméteres, kétütemű motorját választotta, egy Sherco SE 300 Racinget használ az EnduroGP Open 2S világkupában és a SuperEnduro GP Európa-kupában is. A motor szériaközeli, a kipufogórendszer és a teleszkóp egyedi kialakítású.

Hengerűrtartalom

300 köbcentiméter

Súly

147 kg

Versenykategória

Open 2S

Az Enduro-versenyzésről

A klasszikus enduro-motorozás raliverseny két keréken: a versenyzők etapokat és speciál szakaszokat teljesítenek, az etapok a speciálok közötti összekötő szakaszok, ezek versenytől függően 50-60 kilométer hosszúak, de egyenként maximum 2,5 óra időtartamúak lehetnek, így a napi versenytáv maximum 7,5 óra. A világbajnokságon az összekötő szakaszokat is etapidő alatt kell teljesíteni, a lehető leggyorsabban. Az adott napi rajt általában 9 órakor történik, az első egy körpályán rendezett speciál szakasz, ez lehet cross, enduro vagy extreme.

A klasszikus enduro-versenyekhez képest a SuperEnduro GP fordulói jellemzően egynapos események, amelyek során három kategóriában küzdenek a versenyzők egymással rövid, néhány perces futamok keretein belül, általában sportcsarnokokban. A sportág lényegében az enduro, a motocross és a trial versenyzés ötvözete, az edzéseken az óra ellen kell hajtani, a futamokon viszont test-test elleni küzdelem is zajlik. 

Versenynaptár

2021. december 4.

Łódź

Lengyelország

2022. február 5.

Budapest

Magyarország

2022. március 19-20.

Riesa

Németország

hírek

Partnereink

KÉRDÉSE VAN?