Zsigovits Norbert

Pályafutása

Zsigovits Norbert (1999) hatéves korában kezdett el motorozni, 14-15 éves korában került be a köztudatba egy 450 köbcentiméteres Kawasakival, motocrossban szép eredményeket ért el a hazai, az osztrák és a cseh bajnokságban is, itt a másodosztályban bajnoki címet is nyert.

Napjainkban már sokévnyi motocross- és enduro-rutinnal az Enduro Team Hungary színeiben az EnduroGP Open 4S világkupájában, valamint a SuperEnduro GP Junior kategóriájában versenyez.

versenymotor

Zsigovits Norbert a világkupában egy 350 köbcentiméteres, négyütemű KTM EXC nyergében versenyez az „OPEN4” kategóriában. A motor vadonatúj, közel áll a szériaváltozathoz, de apróbb módosításokat végeztek rajta, speciális futóművet kapott, amit a versenyző stílusára hangoltak.

A SuperEnduro GP versenyein egy könnyebb, jobban irányítható, kétütemű KTM EXC 300-as motorkerékpárt használ.

Enduro-versenyzés

A klasszikus endurózás lényegében raliverseny két keréken: a versenyzők etapokat és speciál szakaszokat teljesítenek, az etapok a speciálok közötti összekötő szakaszok, ezek versenytől függően 50-60 kilométer hosszúak, de egyenként maximum 2,5 óra időtartamúak lehetnek, így a napi versenytáv maximum 7,5 óra. A világbajnokságon az összekötő szakaszokat is etapidő alatt kell teljesíteni, a lehető leggyorsabban. 

A klasszikus enduro-versenyekhez képest a SuperEnduro GP fordulói jellemzően egynapos események, amelyek során három kategóriában küzdenek a versenyzők egymással rövid, néhány perces futamok keretein belül, általában sportcsarnokokban. A sportág lényegében az enduro, a motocross és a trial versenyzés ötvözete, az edzéseken az óra ellen kell hajtani, a futamokon viszont test-test elleni küzdelem is zajlik.  

Versenynaptár

2021. december 4.

Łódź

Lengyelország

2022. február 5.

Budapest

Magyarország

2022. március 19-20.

Riesa

Németország

hírek

PARTNEREINK

KÉRDÉSE VAN?